Război în Ucraina

Cine îl va înlocui pe Putin în cazul în care acesta va fi operat?

În contextul în care se itensifică zvonurile despre stare de sănătate gravă a liderului rusesc, relevată devine întrebarea – în cazul în care lucrurile vor lua o întorsătură critică, cine va prelua conducerea țării? Aspectul este actual în special reișind din faptul că societatea mondială a sesizat deja modul în care Putin a fost trădat de către cei, ce-l înconjoară. În acest mod se poate explica cumva și o parte din eșecul rușilor în Ucraina – Putin primește informații mai puțin veridice, ceea ce îl determină să aplice soluții nepotrivite.

În acest context, este evident că nu există prea multe opțiuni pentru Putin – înconjurarea formată din agentura FSB l-a trădat de nenumărate ori, astfel, acest ar avea de un adjunct de încredere. O figură potrivită pentru acest rol este cea a lui Nikolai Patrușev. Anume Patrușev este cea mai puternică și necunoscută persoană după președinte, care, potrivit tuturor, îl poate înlocui pe Putin în caz de boală. Experții spun că dacă Putin ar decide să-și numească succesorul, nu ar exista nicio îndoială că i-ar preda conducerea țării anume lui Patrușev.

Scenariul de “delegare” a puterii de la Putin spre Patrușev – nici pe aproape cel mai optimist

Patrușev este urmașul ideologic a lui Putin – aceștia au activat împreună în KGB, sunt ambii securiști. Această legătură ideologică o putem observa și în baza ultimelor apariții a acestuia în mass-media. Pe lângă faptul că a început să apară mult mai des cu afirmații în spațiul public, Patrușev și-a asumat rolul de “ideolog”, cu viziuni foarte apropiate de cele a lui Putin.

La fel, este interesant de urmărit polemica lui Patrușev – acesta ba vorbește despre faptul că sancțiunile nu pot afecta nicidecum Rusia, ba vorbește despre faptul că prin sancțiuni Occidentul urmărește scopul de a distruge rușii. În același timp, polemica generală a lui Patrușev este absolut similară cu cea a lui Putin – occidentul dorește să ne distrugă, iar Federația Rusă nu este un agresor, ci un mare “eliberator”.

Figura lui Patrușev nu apare pentru prima dată în spațiul public

Deși, până nu demult Patrușev se afla în umbră, nu este pentru prima dată când se vorbește despre faptul că anume el ar putea prelua conducerea țării. Încă în anii 2000, când încă nu se vorbea despre revenirea lui Putin la putere, când acesta își finaliza al doilea mandat, se vorbea mult despre faptul că anume Patrușev va deveni președinte. Apoi, până la urmă, s-a făcut alegerea între Ivanov și Medvedev.

Plus la aceasta, în toți acești ani, din toți foștii colegi KGB pe care îi are Putin în înconjurarea sa, o mare majoritatea s-au dat în afaceri. Aceștia nu mai merg pe direcția politică, Patrușev fiind unul dintre acei puțini oameni de încredere a lui Putin, care și-a păstrat parcursul politic și numirea căruia în funcție de președinte ar fi cât se poate de logică.

În orice caz, preluarea conducerii de către Patrușev nu ar însemna o schimbare radical diferită pentru poporul rus – se va schimba doar dictatorul, regimu dicatorial rămânâd același. Anume din acest considerent societatea mondială nu ar trebui să mizeze mult pe moartea sau incapacitatea lui Putin. Este necesar ca întreaga lumea să-și unească eforturile și să lupte împotriva acestui dictator, deoarece unica ce se va putea întâmpla cu Rusia după plecarea acestuia, este preluarea puterii de către un alt imperialist nesănătos.

#Patrusev #Putin #succesor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button