Război în Ucraina

4 oameni, inclusiv o fetiță de 10 ani, au murit la Odesa. 82 de rachete și drone au lovit Harkovul

Atacuri masive în Ucraina. Patru persoane, printre care și o fetiță de 10 ani au murit aseară la Odesa, în urma unui atac cu rachete al Rusiei. Iar în timpul nopții, circa 82 de rachete și drone au lovit sistemului energetic ucrainean, președintele Volodimir Zelenski menționând că „teroriștii ruși au vizat din nou infrastructura esențială”. Operatorul rețelei naționale de electricitate din Ucraina a spus că au fost avariate substații și instalații de producere a energiei din cinci regiuni. Totuși, potrivit forțelor aeriene ucrainene, au fost doborâte 18 din cele 42 de rachete de diferite tipuri trase de ruși și 39 dintre cele 40 de drone explozive Shahed lansate, scrie sursa

În acestă dimineață, toți deputații Parlamentului Republicii Moldova, prezenți la ședința în plen au ținut un minut de reculegere în memoria victimelor atacului sângeros de la Odesa. 

Un atac cu rachete al Rusiei a ucis patru persoane miercuri, în districtul Odesa din sudul Ucrainei. Printre victime se află și o fetiţă de 10 ani, a declarat guvernatorul regional, Oleh Kiper, scrie digi24. Acesta a scris pe Telegram că unul dintre răniţi se află în stare gravă după ce i-au fost amputate picioarele, potrivit Reuters, preluată de Agerpres. Echipele de urgenţă se află pe teren, a precizat el, iar „medicii fac tot ce pot”.

Oficialii ucraineni presupun că au fost rachete balistice Iskander-M, care au lovit între orele 18:00 şi 18:30, ora locală şi au avariat, de asemenea, o infrastructură de transport, inclusiv camioane ce staţionau în zonă.

De altă parte, armata ucraineană a declarat că atacul pare să fi vizat facilităţi de transport. O staţie de benzină a fost lovită, ceea ce creşte riscul de explozii în zonă. Acesta este al doilea atac asupra Odesei în ultimele 24 de ore.

#război #Ucraina #Odesa

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button