Război în Ucraina

Rusia a lovit o clădire înaltă din cartierul industrial din Harkov: sunt victime

Unul dintre loviturile cu bombe aeriene rusești de la Harkov, pe 30 august, a lovit o clădire rezidențială din cartierul industrial. Sunt morți, transmite sursa.

Acest lucru a fost anunțat de primarul orașului Igor Terekhov.

“În cartierul industrial avem acces la o clădire de locuințe cu 12 etaje. Este incendiu și distrugere parțială”, a spus primarul.

Actualizare la 17:32. 20 de persoane care au fost rănite sunt în stare gravă sau extrem de gravă, a declarat reporterilor Oleg Synegubov, șeful OVA. Există oameni cărora li s-au amputat membrele în urma bombardamentelor. Synegubov spune că la etajele superioare ale clădirii avariate pot fi încă oameni, accesul acolo este limitat, există riscul ca clădirea să fie distrusă. În acest moment, patru persoane au murit. Printre ei se numără o fată de 14 ani.

Actualizare la 17:26. În cartierul industrial, apartamentele de la etajul 6 până la etajul 12 sunt în flăcări în clădirea avariată, a declarat Yevhen Vasylenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat de Urgență al Regiunii Harkov. Potrivit acestuia, șase persoane au fost salvate din partea avariată a clădirii, 12 au fost evacuate. Operațiunea de căutare este în desfășurare.

Actualizare la 17:12. 12 persoane, inclusiv un copil, au fost evacuate dintr-o casă avariată de o grevă rusă în districtul industrial, a declarat pentru Suspilno Yevhen Vasylenko, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Stat de Urgență al regiunii Harkov.

Actualizare la 16:08. Numărul morților în cartierul industrial din Harkov a crescut la trei, a spus Terekhov.

Actualizare la ora 16:00. În urma atacului asupra unei case din districtul industrial din Harkov, cel puțin două persoane au murit și cinci au fost rănite, a declarat Oleg Sinegubov, șeful OVA.

Președintele Ucrainei, Zelenskiy a comentat accidentul.

Atacul rusesc asupra Harkovului este doar asupra oamenilor, asupra caselor obișnuite. Toate serviciile sunt implicate în operațiunea de salvare. Mulțumim tuturor celor care ajută la salvarea de vieți chiar acum.

Această lovitură a fost o bombă aeriană condusă de Rusia. O lovitură care nu s-ar fi întâmplat dacă Forțele noastre de Apărare ar fi avut capacitatea de a distruge avioanele militare rusești acolo unde se află. Avem nevoie de soluții puternice din partea partenerilor noștri pentru a opri această teroare. Aceasta este o nevoie absolut justă. Și nu există niciun motiv rațional pentru a limita Ucraina în apărare. Avem nevoie de capabilități pe rază lungă. Avem nevoie de implementarea acordurilor privind apărarea aeriană pentru Ucraina. Asta salvează vieți.

#Harkov #clădire #bombardamente #Zelenskiy #victime

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button