Război în Ucraina

Germania a dat azil a 90 de ruși din cauza mobilizării

De la începutul operațiunii militare a Rusiei în Ucraina, aproximativ 3,5 mii de bărbați în vârstă militară au cerut azil în Germania, aproximativ 90 de cereri de la ruși au fost aprobate. RND scrie despre acest lucru cu referire la date de la Ministerul Federal al Afacerilor Interne, transmite sursa.

Decizia a fost luată pentru peste 1,5 mii de cereri. Alte 1,1 mii de cereri au fost redirecționate către o altă țară din UE în conformitate cu Regulamentul Dublin.

Acest document prevede că o cerere de azil trebuie să fie procesată de statul prin care solicitantul de azil a intrat pentru prima dată în UE sau unde a solicitat anterior azil.

Berlinul a examinat din nou situația din Rusia în septembrie pentru a se pronunța asupra cererilor de azil. Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați (BAMF) a declarat: „Persoanelor care sunt supuse serviciului militar obligatoriu și refuză serviciul li se acordă protecție internațională, cu condiția îndeplinirii condițiilor necesare pentru aceasta. Mai exact, acestea sunt acte de persecuție combinate cu un motiv de persecuție. Cu toate acestea, în rândul acestui grup de oameni, aceste precondiții sunt probabil mai puțin frecvente decât în ​​rândul dezertorilor.”

Politica departamentului de migrație a fost criticată de opoziția parlamentară. Coaliția de guvernământ face „promisiuni puternice”, dar există o problemă cu implementarea, a declarat pentru publicație Clara Bünger, reprezentant al grupului de stânga pentru politica refugiaților, care a înaintat autorităților germane o cerere despre ruși. Ea a numit „deosebit de amar” faptul că, contrar promisiunilor cancelarului Olaf Scholz, nu exista o protecție suficientă pentru ruși, care au refuzat să luptă din cauza conștiinței.

Potrivit acesteia, având în vedere „sute de mii de ruși care fug pentru că nu vor să ia parte la războiul din Ucraina”, 90 de protecții oferite sunt „insuficiente”. Ea a cerut să se dezvolte o procedură simplă de asigurare a protecției pentru refuzănii și să se acorde vize umanitare „pentru a nu abandona acești oameni”.

După începerea mobilizării, guvernul german a declarat că este deschis „primirii rușilor care doresc să părăsească țara după o mobilizare parțială”. Departamentul German pentru Migrație a remarcat înainte de anunțul mobilizării că refuzul de a servi în armată în sine nu este o bază pentru protejarea rușilor. „Ca și alte țări, Rusia are dreptul legal de a menține forțele armate. Un act de persecuție din partea statului poate fi asumat doar dacă măsurile de persecuție și eventualele pedepse sunt disproporționate”, a explicat BAMF.

Președintele Vladimir Putin a vorbit nu pentru aprecieri emoționale, ci legale cu privire la cei care au părăsit mobilizarea. „În fiecare caz specific, trebuie să faceți o evaluare juridică și să acționați în relație cu o anumită persoană doar pe această bază”, a explicat el, subliniind că este imposibil să faceți altfel. Putin a remarcat că acesta este un subiect separat care merită mult de discutat. El a sugerat: „Nu știu, poate cineva crede că aceasta nu este nici măcar țara lor”.

#Germania #ruși #mobilizare #azil

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button