Război în Ucraina

Olanda și Marea Britanie vor trimite avioanele F-16 la Kiev

John Healey, noul ministru al apărării din Marea Britanie, promite mai mult ajutor militar Kievului. Oficialul londonez a făcut o vizită în Odesa, în sudul țării, transmite sursa.

Tot în timpul unei vizite la Kiev, în acest weekend, ministrul olandez de externe, Caspar Veldkamp, a promis că țara sa va începe livrarea de avioane F-16. Ucraina cere aceste aparate militare de mai multă vreme, de la începutul războiului. Detaliile călătoriei ministrului olandez au fost ţinute secrete până duminică, din motive de securitate.

John Healey a făcut o vizită în orașul Odesa, în sudul țării, vizat periodic de atacurile cu drone rusești. Aici, s-a întâlnit cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski și cu omologul său Rustem Umerov. Aceasta a fost prima sa vizită internațională după învestirea guvernului laburist.

Drone ucrainene au lovit un depozit de muniţie din Rusia în timpul nopţii şi se înregistrează un „risc înalt” de explozii la complexuri industrial-militare din Rusia în viitorul apropiat, a declarat duminică o sursă ucraineană a securităţii. Sursa, care a cerut să rămână anonimă, a declarat pentru Reuters că respectivul complex de depozitare a muniției, de 9.000 de metri pătraţi, se află în regiunea rusă Voronej, aflată la granița cu o parte din Ucraina ocupată de Rusia în 2022.

#atac #drone #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button