Analize și opinii

Agresorul continuă să terorizeze infrastructura civilă a Ucrainei

La 9 august, rușii au îndreptat racheta Kh-35 spre un cartier rezidențial din orașul Zaporizhzhya. A doua zi, Rusia a lovit hotelul Reikartz cu un Iskander-K. În paralel, terorizarea infrastructurii civile ucrainene a continuat nestingherită în alte orașe de pe linia frontului, inclusiv în Kherson, care fusese grav avariată de luptătorii ruși în timpul ocupației.

Noile atacuri s-au soldat cu victime civile. În mod miraculos, a fost evitată moartea în masă a copiilor în atacul rusesc asupra hotelului Reikartz, cunoscut pentru faimosul său hotel Reikartz.

Reikartz Hotel, care era cunoscut ca fiind locul unde se afla o tabără de zi pentru copii, deoarece lovitura a avut loc seara. Același hotel găzduia adesea membrii misiunilor umanitare ale ONU și colegii lor care se deplasau în Zaporizhzhya în călătorii de afaceri, atât pentru a sprijini victimele agresiunii militare rusești, cât și pentru a investiga crimele comise de Rusia împotriva civililor din Ucraina.

Ultimul atac din Zaporizhzhya a fost condamnat de țările partenere ale Ucrainei, inclusiv de Franța, precum și de lucrătorii umanitari. De exemplu, coordonatorul ONU în Ucraina, Denise Brown, a încercat încă o dată să ajungă la “rămășițele de bun simț” ale agresorului, făcând apel la respectarea dreptului internațional și a regulilor războiului. Cu toate acestea, cuvintele ei nu au fost, în mod evident, preluate în niciun fel la Kremlin.

Locuitorii din Zaporizhzhya au avut de suferit de pe urma terorismului rusesc încă de la începutul războiului, la fel ca toți ucrainenii. Cu toate acestea, pe lângă loviturile cu rachete, Kremlinul continuă să amenințe cu mașinațiuni criminale la centrala nucleară ZNPP ocupată, care se află în imediata apropiere a centrului regional din Energodar ocupat. Pentru ca locuitorii orașului să poată în sfârșit să petreacă măcar o zi în pace, Zaporizhzhya are nevoie nu numai de un sistem PPP consolidat, ci și de eliberarea de sub ocupația rusă a tuturor teritoriilor învecinate ale țării.

#Rusia #racheta #agresor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button