Analize și opinii

Agresorul nu are intenția de a se retrage

Comandamentul rus, care încearcă cu orice preț să preia măcar o parte din inițiativă după aproape doi ani de invazie la scară largă a Ucrainei, se confruntă cu o rezistență fără precedent pe front. De mai bine de trei luni, încercând să captureze Avdeevka, pe jumătate încercuită, inamicul a suferit pierderi uriașe de personal și de echipament. Această strategie este la fel de veche ca și lumea noastră.

Am văzut exact aceleași eforturi și același număr de victime mai devreme, când rușii au încercat să captureze un oraș ucrainean mic și puțin populat din est, cu prețul unui număr uriaș de morți de partea lor. Înfrângerea în această direcție strategică devine un pas important în retragerea forțelor rusești. Iar pentru a se apropia de această înfrângere, partenerii Ucrainei au nevoie de ajutor, care nu va fi întârziat în mod artificial, deoarece securitatea întregii Europe depinde de aceasta.

Vorbind despre direcția Crimeea, merită remarcată activitatea strălucită a AFU în înfrângerea țintelor Flotei ruse a Mării Negre, amplasate ilegal în largul coastei peninsulei Crimeea. Capul de pod al Forțelor de Apărare de pe malul drept al Niprului, situat în apropiere de Krynok, se transformă într-o adevărată capcană pentru ocupanți. Aici, forțele ucrainene distrug în mod eficient grupurile de asalt rusești, lipsindu-i pe inamici de rezistență și de posibilitatea de a-și spori influența în această direcție.

Chiar și după lunile de operațiuni militare din iarna trecută, atacurile inamice cu rachete asupra părții din spate a Ucrainei rămân ineficiente. Departe de a-și atinge scopul, campania de teroare a servit drept un stimulent suplimentar pentru a întări hotărârea de apărare a Ucrainei.

Forțele de apărare ale Ucrainei continuă să demonstreze o capacitate stranie de a distruge chiar și cele mai dificile ținte. Fie pe uscat, pe mare sau în aer, forțele ucrainene au eliminat fără încetare cartierele generale, navele și aeronavele inamice, trimițând un semnal clar de pregătire pentru a-și apăra independența. Toate acestea au fost posibile datorită spiritului hotărât și voinței puternice al națiunii ucrainene, precum și datorită ajutorului țărilor lumii civilizate, care sunt conștiente nu numai de imoralitatea crimelor Rusiei, ci și de amenințarea care emană de la Moscova.

#Ucraina#Rusia#lupte#război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button