Societate

Ajutor, cu ocazia marcării Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan

Ministerul Muncii și Protecției Sociale anunță că persoanele cu dizabilități de pe urma acestui război şi familiile acestora primesc un suport material în valoare de 1000 de lei. Totodată, de la începutul acestui an, alocația lunară de stat acordată veteranilor de război a fost majorată până la 1250 de lei, conform sursei.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale a adus astăzi omagii și recunoștința față de eroii căzuți pe câmpul de luptă, exprimându-și solidaritatea și compasiunea pentru familiile acestora. Totodată reprezentanții Ministerului anunță că persoanele cu dizabilități de pe urma războiului din Afganistan şi familiile acestora (soții sau, în cazul lipsei acestora, unul dintre părinți) primesc în ajunul sărbătorii un ajutor material în valoare de 1000 de lei, acordat de Casa Națională de Asigurări Sociale a Republicii Moldova.

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2024, alocația lunară de stat acordată veteranilor de război constituie s-a majorat cu 250 de lei și constituie 1250 de  lei. De alocație lunară de stat beneficiază în prezent circa 27.535 de persoane.

Veteranii cu dizabilități de pe urma războiului și familiile celor căzuți în luptă mai beneficiază și de alte măsuri de protecție socială, cum ar fi alocații de stat lunare, bilete gratuite de tratament sanatorial în centrele de recuperare, protezare ortopedică şi asigurare cu articole protetico-ortopedice, anunță ministerul.

#Război_din_Afganistan#Veterani#Ajutor

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button