Internaţional

Alegeri locale în Marea Britanie: Boris Johnson a uitat să-și ia actul de identitate la vot

Partidul Laburist, aflat în opoziție, a câştigat vineri un colegiu parlamentar în nordul Angliei, provocând o pierdere grea conservatorilor de la guvernare la începutul a ceea ce pare să fie o rundă de rezultate dureroase pentru premierul Rishi Sunak în alegerile locale, comentează Reuters, conform sursei.

Victoria zdrobitoare a dat tonul pentru ceea ce vor fi două zile de rezultate locale atent urmărite înainte de alegerile naţionale din acest an, care, potrivit sondajelor, l-ar putea aduce la putere pe liderul laburist Keir Starmer şi ar putea pune capăt celor 14 ani de guvernare conservatoare. 

Alegătorii au votat joi pentru mai mult de 2.000 de locuri ocupate de autorităţi locale din Anglia şi pentru o serie de alegeri de primari de profil înalt, inclusiv în capitala Londra. Blackpool South a fost singurul colegiu parlamentar pus în joc după ce actualul preşedinte, ales în 2019 în calitate de candidat conservator, a demisionat din cauza unui scandal de lobby. 

Candidatul laburist Chris Webb a câştigat alegerile din Blackpool cu 10.825 de voturi. Candidatul conservator s-a clasat pe locul al doilea, cu 3.218 voturi. Schimbarea de 26% în favoarea laburiştilor faţă de rezultatul din 2019 a fost a treia cea mai categorică înfrângere din istoria alegerilor parţiale postbelice, a declarat expertul în sondaje John Curtice.

#alegeri #UK #Boris_Johnson

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button