Internaţional

Alegerile anticipate încep în teritoriile franceze de peste mări

Locuitorii micului arhipelag francez Saint-Pierre și Miquelon, situat în largul coastei Canadei, au început să voteze în primul tur al alegerilor anticipate pentru parlamentul francez.

France 24 raportează acest lucru, după cum scrie European Pravda.

Ei vor fi urmați de alegătorii de pe insulele franceze din Caraibe și de pe teritoriul sud-american al Guyanei Franceze.

Votul va începe ulterior în teritoriile din Oceanul Pacific, iar apoi în Oceanul Indian.

Va începe duminică pe continent.

În două tururi de scrutin, francezii aleg 577 de membri ai camerei inferioare a Adunării Naţionale. Contururile noului parlament vor deveni clare după al doilea tur, care va avea loc o săptămână mai târziu, pe 7 iulie.

Se prevede o prezență mare la vot, aproximativ 49 de milioane de francezi eligibili să voteze.

Macron intenționează să convoace luni o ședință de guvern pentru a decide viitoarea acțiune, au declarat pentru AFP surse guvernamentale.

Decizia președintelui francez de a convoca alegeri anticipate după victoria Mitingului Național la alegerile pentru Parlamentul European din această lună a uimit prietenii și inamicii lui Macron și a creat incertitudine în cea de-a doua economie a Europei.

Bursa de la Paris a suferit cea mai mare scădere lunară din ultimii doi ani în iunie, potrivit datelor publicate vineri.

#alegeri #Franța #Canada #votare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button