Analize și opiniiInternaţionalPoliticăRăzboi în Ucraina

„Alegerile” lui Putin: o farsă în acțiune

Regimul rus și-a demonstrat din nou natura dictatorială în timpul așa-numitelor „alegeri prezidențiale”. Sub conducerea lui Vladimir Putin, această țară s-a transformat într-un spațiu politic totalitar, în care dreptul de a alege a fost transformat într-o farsă, la fel ca ideologia, valorile, cultura și viitorul în general.

După trei zile de „votare” organizate de Kremlin, Putin se aștepta să „câștige”. În ciuda numeroaselor fapte de manipulare și falsificare, rezultatele procesării oficiale a voturilor indică faptul că Putin a „primit” un „rezultat extrem de ridicat” – 87% din voturi, care ulterior au crescut la aproape 100%, în timp ce alți candidați nu au câștigat practic niciun sprijin.

Uniunea Europeană, așa cum era de așteptat, a condamnat aceste pseudo-alegeri, în special în teritoriile ocupate ale Ucrainei, și a refuzat să le recunoască rezultatele. SUA, Marea Britanie, Japonia și multe alte țări au subliniat că alegerile prezidențiale din Federația Rusă nu au fost nici democratice, nici corecte. Anterior, peste 50 de state membre ONU, într-o declarație comună, au condamnat pseudo-alegerile din teritoriile ucrainene ocupate temporar. Declarația a fost publicată de Misiunea Permanentă a Ucrainei la ONU. Cu toate acestea, nici aceste proteste globale nu au forțat regimul rus să renunțe la manipulările sale, ceea ce ar fi putut fi prezis.

Președintele Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Ella Pamfilova, a remarcat o „prezență record” – 77,44% dintre alegători. Cu toate acestea, merită remarcat faptul că însuși faptul așa-numitei „prezente” ridică suspiciuni, deoarece în timpul „alegerilor” anterioare, această cifră a fost semnificativ mai mică.
În teritoriile ocupate ale Ucrainei, „prezenta” a fost, de asemenea, crescută artificial la niveluri impresionante, indicând faptul că regimul rus nu are limite morale sau etice în încercările sale de a reînvia narațiunile propagandistice în realitate.

În lupta împotriva acestei farse și dictaturi, mii de oameni din diferite țări ale lumii au luat parte la proteste, inclusiv în Rusia însăși. Oamenii și-au exprimat dezacordul cu guvernul, dezvăluind manipulările și falsificările acestuia. În teritoriile ucrainene ocupate de Rusia, armata rusă și reprezentanții așa-ziselor „comisii” au mers chiar în casele rezidenților, forțându-i să-și voteze. Cu toate acestea, există deja sute de videoclipuri pe rețea care demonstrează că oamenii fie nu le-au deschis ușile, fie i-au „trimis” în mod deschis undeva departe, de preferință înapoi în Rusia.

În interiorul Federației Ruse, tot ceea ce puteau face rușii era distrugerea în masă a formelor. Au fost și cazuri de ardere a urnelor în secțiile de votare și umplerea lor cu verde strălucitor. În rest, totul este ca de obicei. S-au remarcat doar rușii din unitățile militare de voluntari care luptă de partea Ucrainei. Ei „au arătat” într-o limbă pe care Kremlinul poate înțelege că regimul Putin va fi învins într-un fel sau altul. Atacurile masive asupra instalațiilor militare ale Federației Ruse și rafinăriilor de petrol nu s-au oprit în toate cele trei zile de vot și, după cum notează voluntarii ruși, vor continua până la căderea regimului de la Kremlin.

Consecințele imediate ale „alegerilor” sunt foarte previzibile. Putin ar putea lua o serie de decizii nepopulare pe care le-a evitat înainte de vot. Regimul său va suprima în continuare opoziția și va escalada războiul împotriva Ucrainei, folosind „sprijinul” pe care îl primește ca mandat selectiv pentru acțiuni agresive ulterioare. De asemenea, este destul de capabil să declanșeze un război împotriva Europei în următorii ani, ceea ce va însemna într-un fel sau altul un atac asupra uneia dintre țările NATO, iar acest lucru ar putea duce la un al treilea război mondial.

„Alegerile” rusești sunt doar un alt exemplu al modului în care un regim dictatorial folosește frauda și manipularea pentru a-și menține puterea. Condamnând această farsă, statele civilizate nu au dreptul moral de a recunoaște regimul sângeros al lui Putin ca fiind legitim, deoarece un astfel de act ar pune capăt valorilor democratice și ordinii mondiale în principiu.

#Putin #alegeri #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button