InternaţionalPolitică

Alegerile prezidențiale din Rusia sunt programate pentru 17 martie 2024. Votarea este planificată să aibă loc pe parcursul a trei zile

Consiliul Federației a stabilit data pentru următoarele alegeri prezidențiale din Federația Rusă – acestea vor avea loc pe 17 martie 2024, transmite sursa.

Președintele Camerei Superioare a Parlamentului, Valentina Matvienko, comentând rezoluția adoptată de Consiliul Federației, a menționat că această decizie „marchează în esență începutul campaniei electorale”.

La rândul său, președintele Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Ella Pamfilova, a spus că, pentru prima dată în istoria modernă a Rusiei, alegerile prezidențiale „se vor desfășura într-o atmosferă geopolitică atât de toxică”. Potrivit acesteia, pe 8 decembrie, Comisia Electorală Centrală va analiza un proiect de rezoluție privind votul la alegerile prezidențiale în termen de trei zile – 15, 16 și 17 martie.

Decizia de a organiza alegeri în regiunile Ucrainei anexate Federației Ruse va fi luată până pe 12 decembrie după consultări cu FSB, Ministerul Afacerilor Interne și „autoritățile” acestor teritorii, a menționat șeful Comisiei Electorale Centrale. În același timp, a spus ea, votul de la distanță la alegerile prezidențiale din 2024 nu este prevăzut pentru alegătorii din străinătate.

Vladimir Putin nu și-a anunțat încă oficial participarea la alegerile din 2024. El a refuzat să vorbească despre nominalizarea sa până când parlamentul a stabilit o dată pentru vot.

În același timp, se știe că Kremlinul se pregătește deja de alegeri cu participarea lui Putin. Administrația președintelui Federației Ruse, după cum a raportat Meduza în august, se așteaptă ca oponenții săi la alegeri să fie politicieni de cel puțin 50 de ani din Partidul Comunist al Federației Ruse, Partidul Liberal Democrat și Poporul Nou și Putin trebuie să câștige mai mult de 80% din voturi.

#Rusia #alegeri #2024

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button