InternaţionalPolitică

Alegerile prezidențiale din Slovacia au fost câștigate de un aliat al premierului anti-ucrainean

În al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Slovacia, care a avut loc sâmbătă, a câștigat președintele parlamentului și partener de coaliție al premierului anti-ucrainean Robert Fico, Peter Pellegrini.

Acest lucru a fost raportat de „European Pravda”.

Pellegrini l-a învins pe diplomatul de carieră pro-occidental și fostul ministru de externe Ivan Korczok cu 53,12% din voturi. Korchok a primit 46,87%.

Korczok a recunoscut înfrângerea sâmbătă seara, spunând că a fost dezamăgit și deprimat, „dar ca atlet trebuie să respect rezultatul”.

Pellegrini, care a condus anterior guvernul slovac, o va înlocui pe Zuzana Caputova în funcția de președinte liberal.

În urma victoriei sale, Fico și aliații săi vor consolida puterea și vor controla parlamentul, guvernul și președinția Slovaciei.

Opoziția liberală pro-occidentală îl acuză pe Pellegrini, în calitate de președinte al partidului de coaliție Voce, că, cu aprobarea sa tacită, Fico a distrus sistemul de justiție penală, în special prin desființarea Parchetului Special, care a fost creat pentru a investiga cazurile de corupție grave și economice.

Odată ce Caputova demisionează în iunie, nu va mai exista un singur oficial înalt în Slovacia care să susțină necondiționat sprijinul militar al Kievului și eforturile acesteia de a se apăra cu forță împotriva agresiunii ruse.

#Slovacia #alegeri #Pellegrini

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button