Internaţional

Ambasadorul Israelului a spus că este posibilă recrutarea în armată a repatriaților din Rusia

Repatriații ruși pot fi mobilizați în Israel din cauza escaladării situației din jurul Fâșiei Gaza, deoarece sunt cetățeni ai acestei țări, a spus ambasadorul israelian în Rusia, Alexander Ben Zvi, într-un interviu pentru RTVI, transmite sursa.

„Desigur, pot fi întocmiți dacă sunt cetățeni israelieni. Fiecare cetățean israelian trebuie să servească în armată când împlinește 18 ani. Aceștia sunt atât bărbați, cât și femei. Nu producem statistici despre repatriații din Rusia. Nu are sens. Un cetățean israelian este un cetățean israelian, indiferent de unde provine”, a spus Ben Zvi.

Toți cetățenii țării care au împlinit vârsta de 18 ani servesc în armata israeliană. Excepții sunt arabii și beduinii – aceștia pot servi ca voluntari. Femeile care sunt căsătorite la momentul recrutării sunt scutite de aceasta.

Nici repatriații cu vârsta peste 22 de ani cu copii sosiți în țară după 1 iunie 2015 nu sunt supuși conscripției. Pentru repatriații care au sosit în Israel înainte de aceasta, limita de vârstă pentru scutirea de conscripție este mai mare – 26 de ani.

După lansarea Operațiunii Al-Aqsa Flood de către mișcarea islamistă palestiniană Hamas și forțele grupării care atacă sudul Israelului în dimineața zilei de 7 octombrie, ministrul israelian al Apărării Yoav Galant a anunțat o recrutare masivă.

Pe 9 octombrie, Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că au mobilizat 300.000 de oameni în 48 de ore. Purtătorul de cuvânt al departamentului, Daniel Hagari, a explicat că IDF „nu a mobilizat niciodată atât de mulți rezerviști atât de repede”.

Potrivit agenției Sokhnut, în 2022 Israelul a primit un număr record de repatriați în 23 de ani – 70 de mii de oameni. Mai mult de jumătate dintre ei (peste 37 de mii de oameni) sunt ruși.

#Israel #Rusia #mobilizare #IDF #repatriați

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button