Politică

Anexarea regiunii transnistrene la Rusia? Igor Dodon: Sunt speculații

„Solicitările Tiraspolului privind anexarea regiunii transnistrene la Rusia sunt zvonuri. Este convenabil celor care vor destabilizarea situației din regiune, dar să nu uităm că Transnistria e parte a R. Moldova.”

Declarația aparține fostului președinte al R. Moldova Igor Dodon, care a menționat în cadrul unei intervenții live că din cauza faptului că regiunea transnistreană este parte a R. Moldova, i-a permis regiunii să rămână în afara conflictului din Ucraina, transmite Știri.md.

„Cred că sunt zvonuri, este convenabil celor care vor destabilizarea situației din regiune. Transnistria e parte a Republicii Moldova. Anume acest fapt i-a permis Transnistriei să rămână în afara conflictului din Ucraina. Dacă Transnistria și-ar fi obținut, prin orice formă, o așa-zisă suveranitate nerecunoscută, credeți-mă, în acești doi ani nu ar mai fi fost. De asta autoritățile transnistrene trebuie să ne mulțumească pentru faptul că sunt parte a Republicii Moldova”, a spus Dodon.

Fostul președinte a precizat că o presupusă solicitare din partea Tiraspolului privind anexarea la Rusia ar crea mai multe riscuri la securitatea regiunii.

„Nu cred că există cineva la Tiraspol care se gândește la ridicarea acestei probleme, creând, astfel, riscuri pentru propria securitate. Sunt zvonuri pe care cineva intenționat le-a lansat, ca să destabilizeze situația. Cred că acolo sunt oameni mari și deștepți care înțeleg că nu poți să te joci nici acum, nici în viitor cu astfel de chestiuni. Transnistria este parte a Republicii Moldova. Așa a fost și așa trebuie să fie”, a conchis Dodon.

Amintim că autoritățile nerecunoscute din regiunea transnistreană au anunțat organizarea unui congres „al aleșilor locali de toate nivelurile”, la 28 februarie, la Tiraspol, unde urmează să discute „situația social-economică și politică complicată” din regiune, după intrarea în vigoare a modificărilor la Codul Vamal de la 1 ianuarie curent, care obligă agenții economici din regiunea transnistreană să achite taxe în bugetul Republicii Moldova.

#Dodon #Transnistria #anexare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button