Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Aniversarea tragediei: genocidul ocupanților ruși la Bucha

În urmă cu doi ani, imediat după începerea agresiunii militare pe scară largă a Rusiei împotriva Ucrainei, în orașul pașnic Bucha, a avut loc o tragedie care nu numai că i-a lovit pe ucraineni și întreaga lume, dar a rămas și în memorie ca primul simbol al marii genocidul rusesc al ucrainenilor. Ocupanții au comis primul masacru pe strada Yablunskaya, 144, lăsând în urmă urme de groază, durere și moarte dureroasă a civililor.

Bucha, ca multe alte orașe din Ucraina, a devenit scena crimelor brutale ale invadatorilor ruși care au venit pe pământul ucrainean ca colonialiști, ucigași și distrugători.

Acest act de violență s-a remarcat nu numai prin brutalitatea sa, ci și prin faptul că a devenit unul dintre cele mai precis documentate. Ancheta și jurnaliștii, inclusiv reprezentanți ai justiției mondiale și ai presei internaționale, au recreat în detaliu împrejurările morții cetățenilor ucraineni, dezvăluind adevărul despre crimele rușilor de la Bucha.

Cu toate acestea, merită remarcat faptul că evenimentul de pe strada Yablunskaya este doar vârful aisbergului. Multe alte masacre comise de ocupanții ruși la acea vreme au fost dezvăluite public treptat după dezocuparea regiunilor Kiev și Cernigov. Din păcate, multe crime rusești rămân încă ascunse din cauza guvernului rus, care nu permite comisiilor internaționale în orașele ocupate de armata rusă. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu există dovezi ale crimelor lor.

Ucrainenii din teritoriile ocupate continuă să depună mărturie despre represiunea constantă a rușilor și a colaboratorilor care le ascultă. Amploarea brutalității rusești încă uimește lumea. De exemplu, filmul 20 de zile la Mariupol, care a descris bombardamentele rusești asupra civililor ucraineni și a infrastructurii civile, precum și încălcări ale dreptului internațional umanitar și ale obiceiurilor de război, a îngrozit atât de mult publicul mondial încât a câștigat recent prestigiosul Premiu Bafta. Genul documentar ajută la surprinderea crimelor rusești, care, din păcate, continuă să apară peste tot.

Ucraina, care își protejează întotdeauna cetățenii, nu va încheia o „înțelegere cu diavolul”. Ea, ca întreaga lume civilizată, nu va recunoaște niciodată ocupația rusă ca fiind „legală”. Ucrainenii continuă să lupte pentru independență, suveranitate, libertate și integritate teritorială cu prețul vieții, ceea ce nu poate lăsa pe nimeni indiferent. Și nici cele mai mari tragedii pe care le-a comis Rusia nu vor permite Ucrainei să-și piardă inima.

Amintirea tragediei de la Bucha ar trebui să ne amintească de necesitatea amintirii și a onorarii celor care au fost victimele agresiunii ruse. Acesta nu este doar un apel de a aduce un omagiu memoriei morților, ci și de a ne asigura că justiția mondială nu rămâne indiferentă la o asemenea amploare de agresiune și cruzime a rușilor.

#Bucha #aniversare #genocid #război

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button