Internaţional

Autorul atacului armat sângeros din SUA, care a ucis 18 oameni, a fost găsit mort după două zile de căutări

Presupusul autor al celui mai sângeros atac armat din acest an în Statele Unite a fost găsit mort, probabil după ce s-a sinucis cu o armă de foc, au anunţat vineri autorităţile din statul Maine (nord-estul Statelor Unite), după o vânătoare de oameni intensă de două zile, relatează France Presse și Agerpres.

„El este mort (…). Poliţia din statul Maine a localizat cadavrul”, a declarat guvernatoarea acestui stat, Janet Mills, despre presupus autor al atacului armat care a ucis miercuri 18 persoane, cu vârste cuprinse între 14 şi 76 de ani, în oraşul Lewinston, transmite sursa.

Acest bărbat în vârstă de 40 de ani, pe nume Robert Card, un rezervist al armatei, pare să se fi sinucis cu o armă, potrivit lui Michael Sauschuck, responsabilul pentru siguranţa publică în Maine.

Cadavrul a fost găsit la 19.45 lângă un râu din Lisbon Falls, un oraş situat la aproximativ cincisprezece kilometri de Lewinston.

„În această seară, locuitorii din Maine pot răsufla uşuraţi”, a reacţionat pe X (fostă reţea Twitter) senatoarea de Maine Susan Collins, care a spus că a fost prevenită de preşedintele Joe Biden.

Acest atac armat este cel mai sângeros din Statele Unite după cel de la şcoala din Uvalde în Texas, unde un tânăr a ucis 19 elevi şi doi profesori în mai 2022.

Statele Unite plătesc un preţ foarte ridicat pentru răspândirea armelor de foc pe teritoriul lor şi uşurinţa cu care americanii au acces la ele. Statele Unite au mai multe arme individuale decât locuitori, notează AFP.

#SUA #victime #atacul_sângeros

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button