Politică

Avertismentul lui Zelenski de la Vilnius: „Moldova, Lituania, Letonia sau Estonia ar putea fi următoarele ținte ale Rusiei”

Vladimir Putin nu se va opri până nu va distruge Ucraina. Iar dacă Ucraina nu va învinge Federația Rusă, Lituania, Letonia, Moldova sau Estonia ar putea fi țintele următoare ale Kremlinului. Declarația îi aparține lui Volodimir Zelenski, aflat într-o vizită oficială la Vilnius, transmite sursa.

În această după-amiază, Zelenski a ținut un discurs în centrul capitalei Lituaniei și a subliniat legăturile istorice strânse dintre Ucraina și statele baltice. 

Președintele Ucrainei a reamintit că, în ianuarie 1991, lituanienii și celelalte națiuni baltice și-au apărat independența, confruntându-se cu stăpânirea Moscovei. 

El a spus că regimul de conducere din Rusia, ghidat de ambițiile sale imperiale, vrea să aducă o zi în care nu va mai exista o Ucraina independentă. Iar dacă ar veni o astfel de zi, Kremlinul ar încerca să-și continue expansiunea astfel încât să nu existe state baltice, Moldova, Polonia și alți vecini.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit miercuri în Lituania, la începutul unui turneu în trei state baltice, pentru a discuta despre războiul dintre țara sa și Rusia și despre planurile Kievului de a adera la NATO și la Uniunea Europeană.

#Volodimir_Zelenski#turneu#discurs

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button