Politică

Avocatului Igor Hlopețchi i-a fost înaintată învinuirea

„În data de 12 iunie 2023, în jurul orei 18:00, învinuitul a fost escortat la Procuratura Anticorupție de către colaboratorii de poliție și CNA, acestuia i-a fost înaintată acuzarea, a fost audiat pe marginea învinuirii și, la moment, sunt efectuate în continuare, acțiuni procesuale în vederea finisării urmăririi penale și expedierii cauzei în instanța de judecată”, anunță PA într-un comunicat de presă, potrivit sursei.

Luni, Procuratura anunța într-un comunicat de presă că avocatul Igor Hlopețchi a fost pus sub acuzare în lipsă la mijlocul lunii februarie 2022. De atunci, a fost citat de mai multe ori pentru înaintarea acuzării, însă ar fi refuzat să se prezinte la PA. Astfel, a fost dispusă aducerea silită de 12 ori a învinuitului.

Mai mult, pentru că se eschiva de la urmărirea penală, de la Consiliul Uniunii Avocaților a fost solicitată de 6 ori darea acordului pentru reținere, percheziție și arestare, însă de fiecare dată, Consiliul Uniunii Avocaților, a respins toate demersurile procurorului. 

„Ca urmare a eschivării, în data de 31 mai 2022, învinuitul a fost anunțat în căutare”, potrivit PA.

Igor Hlopețchi susțime că acuzațiile care i se aduc sunt o răzbunare din partea șefului-adjunct al PA, Vasile Plevan, pe numele căruia ar fi depus la Comisia Pre-Vetting dovezi că ar fi fost implicat într-un caz de mușamalizare a unui viol. 

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button