InternaţionalPolitică

Azerbaidjanul analizează procedura de retragere din Consiliul Europei. Ce a nemulțumit autoritățile din Baku

Azerbaidjanul analizează procedura de retragere din Consiliul Europei, ca răspuns la decizia Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) de a nu aproba competențele delegației azere, scrie Meydan cu referire la presa locală. 

Potrivit sursei, Baku analizează procedura de retragere nu numai din APCE, ci și din Consiliul Europei în ansamblu. De asemenea, Azerbaidjanul poate refuza recunoașterea jurisdicției Curții Europene a Drepturilor Omului.

Menționăm, în seara zilei de 24 ianuarie, PACE a decis să nu aprobe competențele delegației azere. Decizia, care a impus sancțiuni politice delegației azere, a fost susținută de 76 de deputați. Împotrivă au votat 10.

În reacție, delegația a azeră și-a anunțat plecarea din APCE fără a aștepta decizia. Șeful delegației azere Samad Seyidov a spus că inițiativa de a contesta acreditările delegației azere este „parte a unei campanii rău intenționate” împotriva țării sale. El a acuzat țările occidentale de amestec în alegerile din Azerbaidjan și de „corupție”, fără a preciza detaliile acestor acuzații, relatează Voiceofeurope.

#Azerbaidjan #Consiliul_Europei #APCE

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button