Politică

BCS cere excluderea din ordinea de zi a proiectelor privind denunțarea acordurilor din CSI

Republica Moldova se află între est și vest, de aceea, este necesară cooperarea în ambele direcții.

Cel puțin de această părere este președintele fracțiunii parlamentare Blocul Comuniștilor și Socialiștilor (BCS), Vlad Batrîncea, care a cerut excluderea de pe ordinea de zi a două proiecte ce prevăd denunțarea acordurilor încheiate în cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), transmite sursa.

Inițial, s-a cerut excluderea din ordinea de zi a proiectului privind denunțarea acordului privind interacțiunea în domeniul preîntâmpinării și lichidării consecințelor situațiilor excepționale cu caracter natural și tehnogen din 1993 care e semnat în cadrul CSI.

„Înțelegem tendința de a politiza orice subiect, credem că în cadrul acestui acord Moldova pate ajuta și alte țări când e necesar. Acest acord nu are nimic cu acele abordări din spațiul public și acest acord produce rezultate importante în domeniul tehnologiilor, schimbului de experiență și în domeniul cooperării cu alte servicii de urgență din alte state. Nu uităm că Moldova se află între est și vest și acest lucru presupune cooperarea în ambele direcți”, a declarat Batrîncea.

#BCS #Moldova #politică

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button