Război în Israel

Benjamin Netanyahu, sprijin din partea opoziției dacă acceptă armistițiu

Armata israeliană a anunţat că a lovit, în cursul nopţii de luni spre marţi, 9 iulie, „terorişti” care se pregăteau să folosească „structurile unei şcoli din zona Nuseirat”, în centrul Fâşiei Gaza, scrie Gândul, conform sursei.

Liderul principalului partid de opoziție din Israel a afirmat că îi va oferi sprijin în parlament premierului Benjamin Netanyahu pentru a evita căderea guvernului, în cazul în care parteneri ai acestuia din coaliția guvernamentală se vor retrage în eventualitatea unui acord de încetare a focului în Gaza.

O sursă medicală de la spitalul Al-Awda, din Nuseirat, a declarat pentru AFP că unitatea sa a primit mai mulţi răniţi în urma unui atac asupra unei şcoli a Agenţiei Naţiunilor Unite pentru refugiaţii palestinieni (UNRWA) din vecinătate.

Armata israeliană acuză Hamasul şi Jihadul Islamic de încălcarea „sistematică a dreptului internaţional prin exploatarea structurilor civile şi folosirea locuitorilor (din Fâşia Gaza) ca scuturi umane pentru (lansa) atacuri teroriste împotriva statului Israel”.

Netanyahu i-a autorizat pe membrii cabinetului să reia negocierile cu gruparea militantă palestiniană Hamas pentru a încheia luptele din Fâșia Gaza și a obține eliberarea ostaticilor israelieni capturați de Hamas în atacul său din 7 octombrie. Cu toate acestea, unii dintre partenerii săi de extremă dreapta din coaliție au amenințat că se vor retrage dacă războiul se încheie înainte ca Israelul să eradicheze Hamas și să elibereze toți ostaticii, o mișcare ce ar putea duce la căderea guvernului Netanyahu, conform Reuters.

#Israel #război #Gaza

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button