Internaţional

Bloomberg: Occidentul este îngrijorat de rolul Indiei în furnizarea de bunuri sancționate către Rusia

India, potrivit oficialilor europeni și americani, a devenit al doilea furnizor de tehnologie critică al Rusiei, după China, pe fondul sancțiunilor.

Acest lucru, după cum scrie European Pravda, este afirmat în publicația Bloomberg.

Potrivit interlocutorilor agenției, exportul de bunuri sancționate, cum ar fi microcircuite și mașini-unelte, din India în Rusia, în aprilie-mai 2024, a depășit 60 de milioane de dolari. Este de aproximativ de două ori mai mult decât în ​​lunile precedente ale acestui an.

În iulie, exporturile au crescut la 95 de milioane de dolari, pe locul doi după China ca volum, notează Bloomberg. În general, Rusia primește aproximativ o cincime din tehnologiile secrete pentru complexul său militar-industrial prin India.

Interlocutorii agenției indică faptul că oficialii indieni practic nu răspund la întrebările despre asistența acordată Rusiei ca răspuns la solicitările ambasadorilor statelor occidentale.

Din cauza rolului Indiei ca țară de tranzit pentru mărfurile sancționate care se îndreaptă spre Rusia, oficiali din Uniunea Europeană și Statele Unite au vizitat-o ​​în mod repetat în ultimele luni.

La începutul acestui an, Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cooperarea Indiei cu Rusia în sfera militară și tehnologică, precum și cu privire la stabilirea relațiilor lor bilaterale în general.

#India #Occident #bunuri #sancții

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button