InternaţionalRăzboi în Ucraina

Bombardarea rusească a orașului Vilnyansk din Zaporizhia: șapte morți, alte 31 de persoane au fost rănite

Pe 29 iunie, armata rusă a lansat lovituri cu rachete asupra orașului Vilnyansk din regiunea Zaporizhzhya. În urma bombardamentelor, șapte persoane au murit, trei dintre ele erau copii, 31 de persoane au fost rănite, opt copii. Deteriorarea obiectelor de infrastructură critică, transmite sursa.

Rușii au lansat două atacuri cu rachete, la fiecare câteva zile. Tipul de rachetă este setat.

Oamenii legii au deschis activitate infracțională în spatele art. 438 (Încălcarea legilor și războiului) al CC al Ucrainei, raportat la Poliția Națională a regiunii.

A avut loc un incendiu în mai multe mijloace de transport. În regiunea DSNS au fost raportate pagube la clădiri rezidențiale, bazine hidrografice, clădiri civile, infrastructuri critice și facilități de transport.

Astăzi, pe 30 iunie, în orașul Vilnyansk au anunțat Ziua Plângerii pentru cei care au murit în urma bombardamentelor armatei ruse, care a devenit 29 iunie. Șapte persoane au murit în urma atacului rusesc:

„Ziua de 30 iunie este Ziua Plângerii pentru persoanele care au murit într-un atac cu rachetă. Pe 29 iunie au murit civili într-un atac cu rachetă, așa că ziua de 30 iunie este declarată Ziua Plângerii. Fie ca memoria celor care au pierit să fie onorați și cei dragi”, au spus ei radia municipală Vilnyansky.
Tot în ziua de 30 iunie, au fost exprimate plângeri în întreaga regiune, informându-l pe rezidentul Administrației Regionale Zaporizhzhya, Ivan Fedorov.

#bombardare #Vilnyansk #infrastructură_civilă #victime

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button