Război în Ucraina

Bulevardul Moscovei din Chișinău s-ar putea redenumi: O petiție, lansată

În Republica Moldova a fost lansată o petiție pentru redenumirea bulevardului Moscova în bulevardul Chișinău.

“Influența de secole a Rusiei asupra Moldovei a atins apogeul. Moscova este pregătită să își urmărească obiectivele prin orice mijloace. Suntem martorii unor evenimente istorice care ne oferă ocazia de a face schimbări importante”, consideră autorii petiției, transmite sursa.

“Este jenant că în Republica Moldova, în condițiile în care regiunea transnistreană continuă să fie ocupată de trupele rusești, iar unul dintre puținii noștri vecini varsă sânge de mai bine de 7 luni în lupta pentru libertate, există o stradă cu numele Moscovei, una dintre cele mai frumoase străzi din Capitală.

Se propune schimbarea denumirii străzii în bulevardul Chișinău printr-o decizie a Consiliului Municipal. Acesta este un pas simbolic important, care va arăta că Moldova își dobândește într-adevăr suveranitatea și își urmează propriile decizii. În plus, nu Moscova va decide soarta Moldovei, ci Chișinăul”, afirmă autorii petiției.

Trebuie remarcat faptul că, în 2016, o propunere de redenumire a bulevardului Moscovei a fost făcută de unioniști, care plănuiau să îl renumească în bulevardul Unirii.

Bulevardul Moscovei este strada principală a sectorului Râșcani. Are o lungime de 1,8 km.

#bdMoscosva #război #Ucraina

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button