EconomiePolitică

Cadouri de 80.000 USD, case închiriate și împrumuturi cu dobândă 0%. Declaratie de avere Tauber

Cadouri de milioane de lei, bijuterii de mii de euro și împrumuturi la 0% pe an, inclusiv de la mama vitregă a lui Ilan Șor, Ilona Șor. Așa arată declarația de proprietate pentru 2023 pentru deputata Marina Tauber, care a reprezentat anterior partidul Șor în parlament, care a fost declarat neconstituțional, transmite sursa.

Salariu de câteva zeci de mii de lei și cadouri în valoare de sute de mii

Marina Tauber susține că pentru anul 2023 a primit un salariu de parlamentar în valoare de puțin peste 28 de mii de lei. Anul trecut, potrivit lui Tauber, ea a primit și beneficii de la parlament în valoare de aproape 7 mii de lei. De menționat că Tauber, împreună cu alți deputați ai partidului neconstituțional recunoscut Șor, au boicotat aproape toate sesiunile plenare de anul trecut.

Totodată, Tauber a indicat în declarația sa cadouri în valoare de peste 1,2 milioane de lei. În special, Tauber susține că a primit 43 de mii de dolari pentru sărbătorile de iarnă și încă 13 mii de euro (mai mult de 247 de mii de lei) de ziua ei. A primit aceeași sumă în cinstea zilei de 8 martie.

Tauber a mai declarat un set de cercei și un inel Boucheron în valoare de 6 mii de euro (peste 114 mii de lei), un ceas Rolex și cercei Van Cleef – toate acestea, așa cum asigură deputata, le-a primit cadou.

Casa inchiriata si masina inchiriata

Potrivit declarației, Tauber a închiriat o casă cu o suprafață de puțin peste 180 de metri pătrați. Anul trecut, deputata a plătit doar pentru chirie 24 de mii de euro, ceea ce echivalează cu peste 456 de mii de lei.

Tauber a mai indicat „o altă proprietate” cu o suprafață de 119 metri pătrați. m (care nu este specificat), pe care o închiriază și în baza unui contract de închiriere a proprietății.

Marina Tauber închiriază spațiu în Primăria Orhei. Anul trecut a plătit peste 390 de mii de lei pentru chirie.

Ea mai deține un apartament de aproximativ 73 de metri pătrați, pe care l-a moștenit în 2007. Apartamentul este evaluat la aproape 500 de mii de lei, ceea ce echivalează cu peste 26 de mii de euro.

Tauber spune că conduce un Volkswagen Passat 2018, pe care îl închiriază de la societatea pe acțiuni Pentru Orhei, înființată în 2015, la scurt timp după ce Ilan Șor a devenit primar al Orheiului.

Totodată, Tauber a declarat acțiuni ale Unibank, aflată în proces de lichidare, în valoare de aproape 18 milioane de lei.

Credite la 0% pe an. Inclusiv de la mama vitregă a fugarului Șor

În declarația sa de avere, Marina Tauber a indicat datorii în valoare de peste 2,6 milioane de lei. Potrivit lui Tauber, ea a luat toate împrumuturile de la persoane apropiate fugarului Ilan Șor, inclusiv de la mama lui vitregă, la 0% pe an.

În special, Tauber a indicat în declarație un împrumut pe care l-a luat la alegerile din toamna anului 2023 de la candidatul la funcția de primar al Bălților din partidul Chance, Victoria Sapa. Să vă reamintim că Sapa, ca și Tauber, a fost exclus din cursa electorală. Tauber a împrumutat apoi 60 de mii de dolari de la Sapa.

De asemenea, Tauber a împrumutat bani de la mama vitregă a lui Șor de două ori, în 2019 și 2020. Deputata s-a angajat să returneze aproape 1,2 milioane de lei Ilonei Șor până în 2025.

În 2021, Marina Tauber a împrumutat bani și de la coechipierul ei de la Șor, deputatul Vadim Fotescu. Până în 2026, ea trebuie să-i returneze 350 de mii de lei.

#Tauber #avere #declarație

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button