Societate

Căldura face ravagii în Mexic: Peste 50 de persoane au murit după ce temperaturile au depășit 49,6 grade Celsius

Căldura face ravagii. În Mexic peste 50 de persoane au murit din cauza caniculei, iar în India spitalele sunt arhipline de pacienți cu insolații. Autoritățile au declarat stare excepțională, iar oamenii spun că suferă mult din cauza vremii și nu știu cum să facă față căldurii, conform sursei.

Din luna martie, temperaturile au tot crescut în Mexic, astfel, într-o localitate s-a înregistrat o maximă de 49,6 grade Celsius. Autoritățile raportează deja 48 de decese din cauza căldurii, iar oamenii spun că nu știu cum să facă față caniculei.

„În magazine nu este apă potabilă, nu este gheață. Curentul este oprit. Situația este foarte critică din cauza căldurii”.

„Am văzut oameni transpirând foarte mult. Transpiră, transpiră și transpiră pentru că este atât de cald”.

Nu doar oamenii suferă din cauza caniculei. Potrivit AFP, în sudul Mexicului, zeci de maimuțe au murit. Anul acesta este pe cale să fie cel mai cald an din istorie, a declarat pentru presa străină coordonatorul Programului de cercetare privind schimbările climatice. Anul trecut, din cauza caniculei în Mexic au murit peste 400 de persoane. Situația este gravă în prezent și în India, unde spitalele au devenit neîncăpătoare din cauza numărului mare de pacienți cu insolație.

„Au fost aduși la spital din cauza simptomelor de temperatură corporală ridicată și greață”.

Sute de oameni au făcut coadă la o masă unde un grup de voluntari împărțeau zară. Lichidul acrișor care rămâne după ce s-a ales untul din smântână.

„Distribuim zară gratuit în timpul sezonului de vară. Avem aproximativ 200 – 300 de litri de zară. Suntem un grup de rezidenți din orașul Jashoda Nagar și am distribuit lapte gratuit la Spitalul Civil în ultimele câteva zile”.

În India, mercurul din termometre a urcat peste 40 de grade Celsius la umbră.

#caldură #Mexic #decesuri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button