Internaţional

Cameron a propus blocarea tancurilor care transportă petrol rusesc pe glob

Cameron a propus blocarea tancurilor care transportă petrol rusesc pe glob Foto: Ministrul britanic de externe David Cameron.

Lumea trebuie să pună capăt mașinii de război rusești, ceea ce necesită interceptarea flotei fantomă care transportă petrol rusesc ilegal.

Acest lucru a fost declarat de ministrul britanic de externe David Cameron, potrivit RBC-Ucraina, care citează Corriere della Sera.

El a subliniat că Marea Britanie cooperează intens cu statele Uniunii Europene, în special în ceea ce privește sancționarea companiilor și persoanelor ruse care susțin războiul din Ucraina.

“Vom căuta și intercepta flota fantomă care transportă petrol rusesc ilegal în întreaga lume: ori de câte ori se apropie de un port italian, vreau să mă asigur că sunt blocate. Îi vom demonstra lui Putin sprijinul nostru neclintit pentru Ucraina: vom urmări banii, petrolul, vom opri gazul, vom opri navele, vom face tot ce putem pentru a opri mașina de război rusească și pentru a-i arăta lui Putin inutilitatea acțiunilor sale”, a declarat Cameron.

Sancțiuni împotriva petrolului rusesc Sancțiunile împotriva petrolului rusesc sunt un mijloc esențial prin care statele occidentale încearcă să limiteze finanțarea acțiunilor militare ale Rusiei în Ucraina. Începând cu 5 decembrie 2022, UE a impus un embargo asupra importurilor de țiței rusesc pe mare. De la 5 februarie 2023, acest embargo a fost extins pentru a include și produsele petroliere.

Statele Unite au implementat, de asemenea, o interdicție completă asupra importurilor de petrol și produse petroliere rusești.

Aceste sancțiuni au redus semnificativ exporturile de petrol rusesc către statele occidentale, forțând Rusia să caute noi piețe, inclusiv în Asia, sau să găsească modalități de a eluda sancțiunile.

#Cameron #petrol #sanctiuni

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button