Internaţional

Canicula face victime în India: 25.000 de oameni au făcut insolație, dintre care 56 au murit

Locuitorii mai multor localități din India, inclusiv din capitală au ajuns să se bată pentru o butelie de apă. Se întâmplă după ce temperaturile din unele regiuni au urcat la 50 de grade, iar apa este adusă cu cisterna. De când temperaturile au început să crească, 25 de mii de oameni au făcut insolație, iar 56 au murit, conform sursei.

Valul de căldură s-a abătut peste mai multe regiuni, însă cel mai greu le este celor din orașe. În unele cartiere din New Delhi apa ajunge doar cu cisterna. Oamenii spun că așteaptă apa cu disperare, iar atunci când nu ajunge pentru toți unii se iau la bătaie.

„ – Unii oameni primesc apă de la cisternă, alții nu… oamenii continuă să se bată pentru apă.
 – S-au bătut?
 – Cei care nu primesc apă se iau la bătaie. Apa este sursa vieții până la urmă. Este o mare problemă pentru cei care nu primesc apă”.

„Numai așa facem rost de apă și nu există o oră fixă pentru sosirea cisternei aici. Uneori durează ore… nu există nicio garanție pentru când vine apa”.

„Există o problemă cu cisternele de apă. Cisterna vine o dată la două-trei zile și ne confruntăm cu un mare deficit de apă. Este atât de cald afară, ce putem face… suferim mult”.

Autoritățile dau neputincioase din umeri și spun că nivelul apei din principalul râu care aprovizionează capitala a început să scadă, iar alte soluții nu există.

„Consumul de apă a crescut din cauza caniculei. Pe de altă parte, nivelul apei în râul Yamuna a scăzut. Prin urmare este greu de acoperit necesitățile mari, în timp ce sursa de apă este în scădere”.

Potrivit datelor guvernamentale, de la începutul sezonului cald, în India aproape 25 de mii de persoane au făcut insolație, iar 56 au murit. 33 dintre victime au pierdut lupta pentru viață în ultimele trei zile.

#Canicula #India

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button