Război în Ucraina

Care este reacția președintelui rus despre contraofensiva Ucrainei și pierderile de pe front

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a vorbit marți despre contraofensiva Ucrainei, despre care a spus că a început în 4 iunie, el susținând că în timpul acesteia Kievul ar fi suferit pierderi „de 10 ori mai mari” decât Rusia, conform sursei.

El a susținut că pierderile Ucrainei ar fi fost de 10 ori mai mari decât cele ale Rusiei și că Kievul ar fi pierdut peste 160 de tancuri, în timp ce Moscova, 54. Vladimir Putin a mai spus că Ucraina ar fi pierdut 25-30% din vehiculele care i-au fost furnizate de către occident și că armata ucraineană nu ar fi reușit să obțină niciun succes în zonele de luptă.

Liderul de la Kremlin a refuzat să spună dacă Moscova va lansa o nouă ofensivă în Ucraina ca răspuns la contraofensiva Kievului, afirmând că planurile Rusiei vor depinde de potențialul său militar.

Vladimir Putin a susținut din nou că Ucraina a lovit în mod deliberat barajul Kahovka, săptămâna trecută, cu rachete HIMARS furnizate de SUA, un pas despre care a spus că ar fi împiedicat și eforturile de contraofensivă ale Kievului.

Acesta a vorbit și despre unele atacuri recente asupra Rusiei, puse pe seama Ucrainei sau a „grupurilor ruse” care susțin Ucraina:„ Am fi putut să ne pregătim mai bine pentru atacurile din interiorul Rusiei”.

Despre „obiectivul general” al Rusiei în „operațiunea militară specială” din Ucraina, Vladimir Putin a spus că acesta nu se va schimba în „termeni generali”: „Demilitarizăm treptat Ucraina. Va trebui să stabilim apărarea antiaeriană – sarcina va fi îndeplinită”.

Armata ucraineană a lansat săptămâna trecută mult așteptata contraofensivă în războiul cu Rusia, deschizând o fază crucială în confruntarea cu trupele Moscovei.

Trupele ucrainene includ unități specializate de atac înarmate cu arme occidentale și antrenate în tactici NATO.

La începutul săptămânii curente, secretarul de stat american Antony Blinken și-a exprimat luni speranța că o ofensivă reușită a Ucrainei îl va forța pe președintele rus Vladimir Putin să discute despre oprirea invaziei sale.

Blinken a declarat că Statele Unite sunt „încrezătoare că vor continua să aibă succes” după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a indicat că o ofensivă îndelung discutată este în curs de desfășurare.

Blinken a mai declarat că ofensiva a arătat necesitatea de a „maximiza sprijinul nostru pentru Ucraina acum, astfel încât aceasta să poată avea succes pe câmpul de luptă”.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit luni seara, 12 iunie, despre contraofensivă, subliniind că „deşi vremea este nefavorabilă în aceste zile – ploile ne îngreunează sarcina – forţa soldaţilor noştri continuă să dea roade”.

#Rusia #Ucraina #război #pierderi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button