Societate

Carp, privind omorul din Capitală: Biroul Migrație și Azil ar fi vinovat

Responsabilii de la Biroul Migrație și Azil ar fi vinovați de faptul că bărbatul din Turcia, căutat de Interpol și asasinat pe strada Kiev din Capitală, s-a aflat o perioadă îndelungată pe teritoriul Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de Lilian Carp, după audierile parlamentare privind omorul lui.

Carp a menționat că legislația prevede faptul că, dacă persoana solicitantă de azil prezintă risc, procedura în privința ei se accelerează, transmite sursa.

Conform președintelui Comisiei parlamentare securitate, apărare și ordine publică, funcționarii vor fi cercetați și se vor derula anchete interne, pentru a stabili circumstanțele în care s-a permis aflarea cetățeanului turc o perioadă îndelungată pe teritoriul țării.

Potrivit lui Lilian Carp, bărbatul turc a ajuns în țara noastră la 22 mai 2024. Două zile mai târziu au parvenit informații despre faptul că este căutat de autoritățile britanice, apoi a fost reținut și plasat în penitenciar.

Pe data de 30 mai 2022, individul a solicitat azilul în Republica Moldova. Serviciul de Informații și Securitate a respins cererea, pentru că persoana era considerată periculoasă și urma să fie extrădată, însă responsabilii de la Direcția de Azil au emis un act „defavorabil respingerii cererii de azil”.

Amintim că bărbatul împușcat este de origine turcă, avea 41 de ani și făcea parte dintr-o grupare criminală. Acesta a fost anunțat în căutare pe canalele Interpol de către autoritățile de drept ale Regatului Unit al Marii Britanii, cu scop de arest și extrădare, fiind învinuit de comiterea unor infracțiuni de contrabandă și comercializarea heroinei.

Poliția a anunțat că examinează versiunea unei „reglări de conturi între grupări sau lichidarea intenționată a acestuia pentru a împiedica unele declarații pe care le-ar fi putut face într-un dosar”.

Totodată, oamenii legii efectuează măsuri speciale de reținere a suspectului. Oamenii care îl observă pe străzi sunt rugați să anunțe Poliția, dar să evite contactul cu acesta.

Procuratura Generală a venit cu noi detalii declarând că atacatorul a efectuat patru împușcături în spate și trei împușcături în capul victimei.

Anterior, autoritățile au menționat că oamenii legii au doi suspecți în cazul omorului cetățeanului turc, Izzet Eren, liderul principal al bandei Tottenham Turks, și actualmente ei se află în custodia Poliției.

#Carp

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button