Internaţional

CE va prezenta un raport privind progresele R. Moldova la aderarea la UE

În luna octombrie, Comisia Europeană urmează să prezinte un raport privind progresele înregistrate de R. Moldova în implementarea celor 9 condiționalități impuse.

Declarația aparține ambasadorului R. Moldova la Uniunea Europeană, Daniela Morari, care a menționat că obiectivul țării noastre este de a deschide negocierile de aderare la blocul comunitar, transmite sursa.

„Va fi prima dată când R. Moldova va fi inclusă într-un astfel de raport împreună cu celelalte state candidate sau care sunt deja în procesul de negociere. Este un exercițiu important. Comisia a făcut o evaluare intermediară, s-a numit „Oral report”, adică un raport verbal care a fost făcut în iunie și care a dat o estimare intermediară de a verifica contextul general. În evaluarea Comisiei Europene s-a spus că trei recomandări din aceste nouă sunt realizate, trei sunt cu progres semnificativ, iar pentru celelalte mai este necesar de a realiza efort”, a declarat Daniela Morari.

De menționat că, Maia Sandu a declarat anterior că potrivit evaluării preliminare a Comisiei Europene, Republica Moldova a înregistrat progrese semnificative în anumite domenii, însă cele mai dificile reforme vizează sistemul justiției și lupta împotriva corupției.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button