PoliticăSocietate

Ceban se spală pe mâini de grupele cu program prelungit: „Să fie buni și începând de astăzi, să răspundă ministerul”

Edilul Ion Ceban a anunțat că Primăria Chișinău nu va mai răspunde de funcționarea grupelor cu program prelungit din școli, iar această responsabilitate o lasă pe seama Ministerului Educației și Cercetării (MEC). Se întâmplă după ce Comisia pentru Situații Excepțioale (CSE) a anulat două decizii CSE Chișinău: privind demisia șefului de la Educație, Andrei Pavaloi, și cu privire la taxele privind activitatea grupelor cu program prelungit, transmite sursa.

Pe 1 februarie, într-un live pe Facebook, Ion Ceban a comentat anularea deciziilor CSE Chișinău.

Cei de la guvernarea PAS cu tot dinadinsul își doresc controlul asupra instituțiilor statului, mai nou și a celor municipale și locale, mai ales în an electoral. Ținând cont de decizia ilegală a Ministerului Educației de a numi șefi de direcție în educație, în timp ce fondatorii sunt autoritățile locale, adică primăria. După decizia absolut absurdă a Comisiei pentru Situații Excepționale de ieri, când își arată mușchii și prostia cei de la guvernarea PAS, anunțăm astăzi că Ministerul Educației și-a pus conducător la Direcția Educație. În aceste circumstanțe să fie buni și începând de astăzi, după o altă instituție capturată, alături de multe altele, să răspundă ministerul. Este responsabil de activitatea grupelor cu program prelungit, alimentația copiilor, colectări de fonduri, salariile și mentenanța. Se repetă istoria „Gavrilița promite și primăria achită”. De cât de necărturari sunteți, ei nici nu au înțeles că prin decizia de ieri au anulat de fapt metodologia creată, unde părinții puteau achita oficial pentru orele cu program prelungit și au anulat și acea decizie prin care primăria urma să achite aceste ore pentru cei circa 6 000 de copii din familii defavorizate”, a spus el.

În context, Ceban a îndemnat Ministerul Educației să achite pentru grupele cu program prelungit, dat fiindcă, spune edilul, instituția ar fi preluat „controlul” asupra Direcției generale educație, tineret și sport din cadrul Primăriei Chișinău Andrei Pavaloi.

Acum, fiți buni cei de la minister și de la Guvern, dacă ați numit șef la Direcția Educație, dacă ați preluat controlul asupra acestei direcții, să achitați aceste ore cu program prelungit și să veniți cu propuneri. Iar ONG-urilor de casă, Părinții Solidari, îi sfătui să protesteze de astăzi înainte în fața Guvernului și să ceară ore prelungite și alte facilități, deoarece Ministerul Educației și-a numit șef la Direcția Educație și a capturat încă o instituție. (…) Primăria nu își mai asumă prostiile lor”, a menționat edilul.

#Ceban #ministerul_educației #grupele_cu_program_prelungit

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button