Necategorizat

CEC a refuzat înregistrarea blocului „Pobeda” pentru participarea la alegeri și referendum

Comisia Electorală Centrală (CEC) a decis să refuze înregistrarea blocului „Pobeda” pentru participarea la alegerile prezidențiale și referendumul viitor. Decizia a fost luată în cadrul ședinței din 7 august.

Conform hotărârii CEC, înregistrarea blocului este imposibilă din cauza similarității denumirii sale cu denumirea altui partid. În acest caz, denumirea blocului „Pobeda — Victorie” este similară cu denumirea partidului „Victorie”, care face parte din acest bloc. Membrul CEC Vadim Filipov a menționat că partidul „Victorie” nu este un concurent electoral al blocului, deoarece face parte din acesta. Totuși, vicepreședintele CEC Pavel Postică a explicat că în viitor partidul poate ieși din bloc și deveni un concurent electoral.

În plus, în hotărârea CEC se menționează că blocul include partidul „Șor”, care a fost declarat neconstituțional, iar liderul său, Ilan Șor, a fost condamnat în Moldova la 15 ani de închisoare.

Blocul „Pobeda” a fost creat în aprilie 2024 la Moscova. Din el fac parte cinci partide controlate de politicianul fugar Ilan Șor, condamnat în Moldova la 15 ani. În bloc sunt incluse următoarele partide: partidul neconstituțional „Șor”, „Șansă”, „Renaștere”, „Forța Alternativă de Salvare a Moldovei” (FASM) și „Victoria”. Primul congres al blocului a avut loc la Moscova.

Anterior, examinarea cererii de înregistrare a blocului a fost amânată din cauza erorilor tehnice în documentele depuse.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button