Politică

CEC respinge sesizarea MAN: Ziarele PAS despre referendum sunt conforme

Ziarele distribuite de Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), pentru promovarea referendumului, sunt realizate conform condițiilor tehnice legale. Aceasta este decizia Comisiei Electoral Centrale (CEC) în urma sesizării depuse de Partidului Mișcarea Alternativă Națională (MAN).

În urma sesizării depuse de MAN, CEC constată faptul că ziarele distribuite de PAS se încadrează în categoria publicității politice, iar conținutul acestor materiale conține toate elementele legale care să scoate în evidență că este publicitate politică, transmite sursa.

În același timp, CEC precizează faptul că din conținutul ziarelor nu pot fi desprinse elemente de agitație electorală directă sau indirectă și se încadrează în condițiile stabilitate de publicitate politică.

„Partidele politice, prin prisma dreptului la libera exprimare, se pot implica în susținerea inițierii procesului de organizare și desfășurare a referendumului. Nu poate fi criticată acțiunea PAS cu privire de promovare a ideii unui referendum, deoarece reprezentanții partidelor politice au dreptul să comunice liber viziunile sale politice și să facă cunoscut mesajul său”, menționează CEC.

Responsabilii CEC menționează că partidele politice au dreptul, în perioada dintre alegeri, să distribuie informații de interes public și materiale de promovare politică prin care să spună discuțiilor deschise acțiunile întreprinse sau să utilizeze astfel de informații în scop de publicitate politică, respectând prevederile legale.

Mai mult, Legea cu privire la publicitate menționează că în domeniul publicității politice legea se aplică în măsura în care nu contravine Codului electoral. Indiferent de tipul scrutinului, campania electorală începe la data înregistrării concurentului electoral, dar nu mai devreme 30 de zile înainte de ziua votării.

#CEC #MAN #Ziare_PAS #Referendum

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button