Război în Ucraina

Cei mobilizați au fost abandonați în prima linie în regiunea Lugansk, iar apoi încuiați în subsol

Canale TV „Настоящее время” și „Сирена” (publicația echipei lui Alexei Navalnîi) au luat cunoștință de noi cazuri de presiuni și încălcări ale drepturilor cetățenilor mobilizați care au refuzat să lupte în Ucraina, transmite sursa.

Postul TV a aflat povestea a doi locuitori ai regiunii Moscovei, Alexei Arsyutin și Andrei Marchuk, care au primit citații. Din birourile militare de înregistrare și înrolare au fost duși mai întâi la Naro-Fominsk, iar de acolo au fost trimiși în regiunea Belgorod. Curând, fără să treacă prin antrenament, mobilizații au ajuns lângă Svatovo, în regiunea Lugansk.

Acolo, împreună cu alți bărbați mobilizați, bărbații au fost trimiși în linia frontului, unde li s-a ordonat să sape tranșee. După ceva timp, au început bombardamentele de artilerie. Recruții spun că au deținut această funcție timp de trei zile fără mâncare sau apă. Comandamentul i-a abandonat, iar mobilizații nu aveau decât mitraliere. Drept urmare, s-au retras.

Apoi, rudele mobilizaților, scrie ziarul, au făcut suficient zgomot pentru a atrage atenția conducerii militare asupra celor întâmplate – recruții au fost duși în Rusia în camioane KAMAZ.

„De îndată ce au ajuns la unitatea militară din Belgorod, a început o presiune foarte puternică. Se numeau cocoși, nemernici… Ce cuvinte sunt posibile. Acesta este ofițerul comandant care vorbește. Pentru că s-au retras. Pentru că au trebuit să se întoarcă în prima linie ca carnea”, spune Ekaterina Belova, sora lui Alexei Arsyutin.

Când ofițerii și-au dat seama că refuzănii nu pot fi returnați în prima linie cu insulte și amenințări, i-au dus înapoi în regiunea Lugansk. Rudele militarilor au aflat despre asta abia o săptămână mai târziu.

„Fratele meu a luat legătura și a spus că sunt la subsol din Zaitsevo. I-au ținut acolo zile întregi. Le-au citit ordinul, au trebuit să confirme pe video că refuză „operațiune militară specială”. Acum, băieții sunt amenințați cu acest videoclip că nu ați respectat acest ordin. După cum a spus fratele meu, în Zaitsev erau 250 de oameni când era el acolo. E doar captivitate. Captivitate rusă”, spune Ekaterina Belova.

Andrey Marchuk a putut, de asemenea, să ia legătura cu mama sa și să povestească despre ceea ce se întâmplă: „În Zaytsevo. Regiunea Lugansk, raionul Troițke. Au fost duși la groapă. Ei bine, nu există facilități în groapă. Sunt mulți acolo, spune el, băieți, care nu vor să meargă la război. Cei refuznici. Apăsate-apasate, nu semnează nimic. Ei nu vor să lupte. Pentru cine să lupți și cu cine? ”, – povestește Alla Petrovna cuvintele fiului ei.

Rudele mobilizaților au declarat pentru postul de televiziune că la Zaitsevo au fost aduși refuznici din diferite unități. Acolo au fost ținuți cu toții la subsol, iar ofițerii au încercat neobosit să-i oblige pe mobilizați să revină în prima linie. În ciuda acestui fapt, Arsyutin și Marchuk au reușit să se întoarcă în spate, dar, potrivit rudelor lor, bărbații au fost duși la Comitetul de anchetă al Federației Ruse.

Publicația „Сирена” a povestit o poveste similară a refuznicilor din regiunea Kursk, care au fost și ei abandonați de comandamentul din frunte. Soția unuia dintre mobilizați a spus că pentru că au refuzat să se întoarcă în prima linie, bărbații au fost duși în satul Golubovka din regiunea Lugansk, unde au fost puși într-unul din subsoluri. Acum sunt 38 de oameni în această pivniță. „Ei cer ajutor. E groaznic acolo, sunt băieți bolnavi, răniți. Aceasta este o adevărată închisoare”, a spus femeia.

Potrivit „Сирена”, soțiile lor au mers să-i scoată pe mobilizați din Ucraina. Mai întâi, au ajuns la o unitate militară de lângă Belgorod, unde li s-a spus că soții nu au fost repartizați în unitate. După aceea, femeile au mers în orașul Starobilsk din regiunea Luhansk. Acolo s-au putut întâlni cu unii dintre mobilizați, dar restul sunt încă la Golubovka. Soțiile urmează să caute prin parchetul militar ca soții lor să fie eliberați.

#mobilizați #prima_linie #Lugansk #subsol

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button