Societate

Cetățenii vor putea accesa serviciile publice online prin mijloacele digitale

Cetățenii Republicii Moldova care vor avea nevoie să acceseze serviciile publice online vor putea fi identificate prin mijloace digitale, cum ar fi amprenta sau recunoașterea facială. Proiectul de lege a fost aprobat astăzi, 6 decembrie 2023, în ședința Executivului, transmite sursa.

Astfel, potrivit Ministerului Digitalizării se va economisi timpul dar și se va reduce riscul de corupție prezent în cazul proceselor bazate pe interacțiunea fizică. 

„Identificarea la distanță este o soluție modernă care va îmbunătăți viața multor oameni, inclusiv a cetățenilor noștri din diasporă, și este încă un pas spre digitalizarea completă a serviciilor publice”, a declarat vicepremierul, ministrul dezvoltării economice și digitalizării, Dumitru Alaiba.

De asemenea, conform proiectului, digitalizarea procedurii standard de identificare și înregistrare la distanță a clientului va contribui la reducerea costurilor operațiunilor de desfășurare a afacerilor, accesarea serviciilor publice și comerciale, economisirea timpului și reducerea costurilor administrative.

#servicii_publice#digitalizare

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button