Internaţional

Cod roșu de incendii în Grecia! Canicula a afectat inclusiv Italia, Serbia și Muntenegru

Cod roșu de incendii în Grecia. Parcurile au fost închise, iar serviciile de urgență sunt în alertă maximă. În ultimele zile temperatura aerului a depășit 40 de grade și se va menține ridicată și în weekend. Vremea toridă s-a extins de la Mediterană până pe coasta Adriatică. Sudul Italiei și Serbia se află sub cod roșu de caniculă, iar oamenii au fost îndemnați să stea la umbră, transmite sursa.

Atena și regiunile învecinate sunt sub alertă maximă de incendii. Flăcările au izbucnit la mai puțin de 25 de kilometri de capitala elenă. Pompierii luptă continuu cu incendiile, iar poliția a închis mai multe drumuri. Pentru a minimiza riscurile, parcurile și zonele verzi au fost închise. Alerte de risc crescut de incendii au fost emise și pentru unele regiuni din centrul și vestul Greciei. În ultimele zile temperatura a depășit 40 de grade, iar vremea caniculară se va menține și în weekend.

„M-am speriat. De îndată ce am aflat vestea, eu și familia mea am adunat cei patru câini și papagalul și am eliberat găinile din coteț. Am făcut tot ce am putut. Ne-am adunat lucrurile eu și surorile mele am plecat, dar părinții mei au rămas”.

Situația este alarmantă și în sudul Italiei. La Roma temperaturile au urcat până la 39…40 de grade Celsius. Turiștii și localnicii fac față cu greu vremii toride.

„Apă, apă și răbdare cât putem”.

În timp ce vizitatorii se aprovizionează cu sticle cu apă și stau mai mult la umbră, pentru muncitorii de pe șantiere au fost instalate corturi anti-caniculă.

„Ne-am gândit la măsuri specifice de precauție. Am creat zone pe șantier în care muncitorii se pot odihni la umbră și cu siteme de răcire a aerului”.

#canicula #Grecia #incendii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button