Politică

Comisia de la Veneția, despre scoaterea în afara legii a Partidului Șor

Scoaterea în afara legii a unui partid politic atentează la drepturile și libertățile fundamentale ale omului, de aceea, o astfel de decizie ar trebui să fie legală, legitimă și proporțională, se arată în avizul Comisiei de la Veneția la demersul Curții Constituționale privind solicitarea de examinare a constituționalității Partidului Șor.

Curtea Constituțională urmează să decidă dacă este justificată declararea acestei formațiuni în afara legii, se arată în expertiza Comisiei de la Veneția, transmite sursa.

Amintim că, marți, 8 noiembrie, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a anunțat că, Ministerul Justiției a pregătit o sesizare pe care urmează să o depună la Curtea Constituțională, prin care va solicita declararea neconstituționalității Partidului Șor, nu înainte ca această sesizare să fie examinată în cadrul ședinței Cabinetului de miniștri de miercuri, 9 noiembrie.

Drept reacție, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, reprezentant al formațiunii, a declarat că „această acțiune denotă faptul că statul este uzurpat”.

Maia Sandu la fel a comentat această inițiativă, precizând că „un partid politic este acel care se finanțează transparent și corect, dacă nu se finanțează transparent și corect și se finanțează din bani murdari în mod ilegal, atunci asta înseamnă corupție, nu înseamnă partid politic”.

#Comisia #Veneția #Partidul_Șor #scoaterea_în_afara_legii

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button