Internaţional

Comisia Electorală Centrală a anunțat o „prezență record” la alegerile prezidențiale din Federația Rusă – 77,44%

Prezența la vot la ultimele alegeri prezidențiale din Federația Rusă a fost un record în istoria Rusiei moderne, a declarat șefa Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Ella Pamfilova. Potrivit acesteia, la secțiile de votare au venit peste 87,1 milioane de ruși, adică 77,44% dintre alegători, transmite sursa.

Pamfilova a spus că prezența record a fost asigurată de votul de trei zile, sistemul Mobile Voter și informațiile alegătorilor.

După încheierea votării de trei zile, Comisia Electorală Centrală a Rusiei nu a raportat prezența finală la vot la alegeri mai mult de 12 ore.

Anterior, cea mai mare prezență la vot la alegerile prezidențiale a fost înregistrată în 1991, când a fost ales președintele RSFSR – 74,66%. Prezența record anterioară în secolul XXI a fost raportată de CEC în 2008, când a fost de 69,81%.

Comisia Electorală Centrală a Rusiei intenționează să anunțe rezultatele finale ale alegerilor prezidențiale din Rusia în cadrul unei reuniuni din 21 martie. Potrivit datelor preliminare de la Comisia Electorală Centrală, după procesarea a 99,75% din protocoalele comisiilor electorale, Vladimir Putin a primit peste 87% din voturi. Candidații rămași au primit mai puțin de 5% din voturi.

#Putin #alegeri #CE #prezența

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button