Societate

Compania aeriană Wizzair va anunța în scurt timp dacă va redeschide baza operațională din Chișinău

Compania aeriană Wizzair va anunța în scurt timp dacă este dispusă să-și redeschidă baza operațională din Chișinău. Ministra Infrastructurii, Lilia Dabija susține că reprezentanții companiei au primit date care demonstrează că spațiul nostru aerian este sigur, iar discuțiile sunt pe ultima sută de metri. Între timp, au loc negocieri și cu alți operatori aerieni care să opereze zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău, transmite sursa.

”Discutăm cu mai mulți operatori aerieni, inclusiv cu Wizzair, suntem pe ultima sută de metri într-o decizie definitivă. Orice agent economic poate presta servicii în Republica Moldova, piața noastră este sigură și competitivă. Nu discutăm doar cu cei de la Wizzair, discutăm cu Tarom, cu Lot Polish Airlines pentru o frecvență mai mare de zboruri, și cu colegii de la Ryanair, cu toate companiile care sunt interesate în prestarea unor astfel de servicii”. Depunem eforturi considerabile, pentru că urmează perioada estivală, una destul de încărcată și toți consumatorii își doresc servicii sigure”,  declarat joi, ministra Infrastructurii.

La rândul lui, Victor Neaga, directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile susține că în condițiile retragerii Wizzair și a situației financiare complicate în care se află operatorul național Air Moldova, piața a avut mult de suferit. Chiar și așa, spune Victor Neaga, acest lucru va fi remediat.

”Acest lucru nu este de lungă durată, pentru că este o piață atractivă. Nu putem aduce peste noapte noi operatori, sau în două, trei luni. Sunt regulile pieței, Guvernul a făcut deja pași în acest sens. Acum Aeroportul Internațional Chișinău are taxe și condiții atractive, există un mediu concurențial, și suntem încrezători c vom dezvolta aviația civilă”, a declarat directorul adjunct al Autorității Aeronautice Civile.

Wizz Air a anulat toate zborurile către și dinspre Chișinău, începând cu data de 14 martie. Decizia a fost luată „ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării”.

#Chișinău #aeroport #Wizz_Air

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button