Politică

„Copiilor le va fi dificil să învețe în moldovenească.” BCS a protestat împotriva lui Perciun

Deputații blocului PCRM-PSRM și susținătorii lor au organizat un protest în fața clădirii guvernului pe 24 mai. Ei se opun închiderii școlilor, universităților, colegiilor și școlilor profesionale. Protestatarii consideră că în procesul de reorganizare a instituțiilor de învățământ, Ministerul Educației „nu a reușit să colaboreze cu colectivele pedagogice și parentale, precum și cu mediul academic”. În răspunsul la solicitarea NM de a comenta acuzațiile opoziției, serviciul de presă al PAS a reamintit despre planurile și realizările în domeniul educației, transmite sursa.

La protest au luat cuvântul vicepreședintele parlamentului, socialistul Vlad Batrîncea, și deputata comunistă Diana Caraman, precum și părinți ai elevilor, care au ridicat problema închiderii școlilor din mediul rural și transferul elevilor din școlile cu predare în limba rusă în instituții cu predare în limba română.

„Este doar o altă ușă care se deschide pentru ca cetățenii noștri să părăsească țara. Dacă un copil învață într-o localitate, acolo rămâne și familia sa, iar dacă închidem aceste uși, vom avea și mai multă migrație și o populație neinstruită în țară”, a spus pentru NM una dintre femeile prezente la protest.

Serviciul de presă al PAS, la solicitarea NM pentru un comentariu, a reamintit despre reforma educației și realizările actualei guvernări.

„Guvernarea PAS face cele mai mari investiții în educație din toate timpurile: 500 de milioane de lei au fost investite în universități și colegii, iar 1,3 miliarde de lei vor fi investiți în crearea a 35 de școli model. În plus, zeci de grădinițe și școli sunt modernizate sau renovate în cadrul programului „Satul European”, a amintit Adriana Vlas.

#PAS #Perciun #protest #PCRM-PSRM #școli

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button