Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

Crimele de război rusești sunt fundamentul ideologiei ruse moderne

De când Putin a venit la putere, istoria Rusiei a fost „îmbogățită” de un număr mare de crime de război. În anii ’90, condusă de Elțîn, armata rusă s-a „distins” negativ în timpul ocupației Transnistriei, precum și în timpul Primului Război Cecen. Cu toate acestea, va fi absolut sincer să admitem că sosirea lui Putin a fost cea care a condus ideologia rusă la stabilirea definitivă a fundamentului sângeros al ideologiei sale. Al Doilea Război Cecen, operațiuni militare hibride în Africa și sprijin pentru dictatorii africani, ocuparea teritoriilor georgiene, manipulări în Nagorno-Karabah, sprijin pentru Houthis din Yemen, talibani în Afganistan, dictatura sângeroasă din Belarus și Iran, atac asupra Ucrainei și ocuparea teritoriilor sale în 2014…Acum, această listă a fost adăugată la genocidul poporului ucrainean de către Rusia, un atac pe scară largă asupra Ucrainei, prietenia imorală cu RPDC și incitarea Chinei să încerce să ocupe Taiwanul, care ca un rezultat ar putea escalada cu ușurință într-un război mondial… Și se pare că acest lucru este ușor, nu există sfârșit.

Agresiunea rusă împotriva Ucrainei de astăzi este asociată integral cu crimele în masă împotriva populației civile. Acesta nu este un accident, ci o strategie de război aleasă în mod deliberat care aduce suferințe nejustificate oamenilor nevinovați și aduce genocid.

În fiecare lună, săptămână și zi, ucrainenii suferă de bombardamentele criminale rusești. Asta se întâmplă de doi ani acum. Distrugerile grupărilor militare teroriste ale Federației Ruse se extind cu mult dincolo de granițele instalațiilor militare… Deși această practică nu a fost testată de Rusia în 2022. De exemplu, pe 13 ianuarie 2015, armata rusă a tras asupra unui autobuz obișnuit din Volnovakha, ucigând 12 persoane și rănind 18. Aceeași soartă teribilă a avut un bloc de locuințe din Dnipro în ianuarie 2023, când o rachetă a lovit clădirea, lăsând 46 de morți și 75 de răniți. Bombardarea lui Mariupol în 2015 a devenit fundamentul pentru amploarea oribilă a genocidului rusesc al ucrainenilor în 2022… Și, din păcate, există un număr mare de astfel de exemple și analogii.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Medvedev, a recunoscut fără rușine că Rusia folosește arme în Ucraina „cu toate conținuturile posibile, cu excepția nucleară, deocamdată”. Acest lucru demonstrează nemilosirea și nerespectarea standardelor internaționale și a principiilor umanitare.

Recent, rușii nu au atacat doar civili, ci și-au hărțuit reprezentanții presei străine. Atacurile asupra hotelurilor din Harkov, unde stau jurnaliștii străini pentru a spune lumii adevărul despre crimele rusești, devin acte de violență nejustificate ale Kremlinului. Accidentele care au implicat postul de televiziune german ZDF și jurnaliştii turci demonstrează agresivitatea incontrolabilă și lipsa de principii a Moscovei.

Propaganda rusă, încercând să nege responsabilitatea, denaturează cu cinism evenimentele, încercând să prezinte atacurile drept „distrugerea mercenarilor străini”. Acest lucru dezvăluie din nou dorința Rusiei de a ascunde adevărul și de a continua să-și zombieze populația.

Atacurile constante asupra civililor din zonele de frontieră indică nemilosirea sabotatorilor ruși. Pe 11 ianuarie, un grup de sabotaj și recunoaștere inamic a ucis o persoană nevinovată în nordul regiunii Cernihiv, ceea ce indică o cruzime fără precedent și nerespectarea standardelor internaționale.

În lumina acestor fapte, crimele de război rusești din Ucraina reprezintă o tragedie nejustificată care necesită un răspuns imediat și măsuri concrete din partea comunității mondiale, precum și instituirea unui mecanism serios de responsabilitate pentru întregul popor al Rusiei în viitorul viitor.

#Ucraina #Rusia #razboi

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button