Analize și opiniiInternaţionalRăzboi în Ucraina

De ce ar trebui să refuzați să recunoașteți rezultatele alegerilor prezidențiale din Rusia: cinci argumente cheie

Evenimentele politice de astăzi din Rusia reprezintă o amenințare serioasă la adresa stabilității internaționale și a democrației. Bazându-și puterea pe metode ilegale și sprijin pentru idei imorale (război împotriva altor state, genocid al popoarelor, represiune, expansiune și imperialism), Vladimir Putin, care este liderul Rusiei, devine din ce în ce mai autoritar și sângeros în acțiunile sale. După ce a pregătit anterior terenul pentru următoarea sa realegere, comitând noi crime ale oponenților, declanșând un război pe scară largă împotriva Ucrainei și întărind propaganda în societate, el încearcă din nou să-și revendice legitimitatea. Comunitatea internațională nu ar trebui să permită recunoașterea alegerilor prezidențiale din Rusia, deoarece sunt o farsă. Să prezentăm cinci motive cheie pentru care a face așa ceva este inacceptabil.

Prima amenințare este extrem de gravă și privește însăși imaginea lui Putin ca lider al Federației Ruse. Acțiunile și deciziile sale din ultimii ani au dus la consecințe ireparabile care vor rămâne pentru totdeauna în istorie. Tocmai prin decretul său, poporul rus trebuia să suporte timp de mulți ani stigmatul genocidului comis de armata rusă împotriva cetățenilor ucraineni. Astăzi, regimul lui Putin se află pe o linie fină de comparație cu cel al lui Hitler. În viitorul apropiat, Rusia este capabilă să declanșeze al treilea război mondial. Recunoașterea rezultatelor alegerilor din Rusia ar însemna sprijinirea acestei terori și creează un precedent periculos pentru alți dictatori. Nimeni, cu excepția lui Putin, nu va veni la putere – acest lucru este evident. În Rusia, opoziția a murit, oponenții au murit, iar regimul lui Putin de astăzi se simte liber și protejat.

Al doilea motiv este legat de ambițiile lui Putin de a extinde criminalitatea în Europa. El caută să submineze ordinea mondială și să încalce granițele, creând tensiune în regiune și în lume, pur și simplu prin nerecunoașterea independenței și suveranității țărilor care au fost ocupate anterior de secera și ciocanul sovietic, și înainte de Imperiul Rus.

Al treilea factor este imposibilitatea recunoașterii alegerilor rusești în condițiile în care acestea sunt organizate ilegal în teritoriile ucrainene ocupate. Dacă lumea închide ochii la acest lucru, sistemul de drept internațional se va prăbuși complet peste noapte, care, să fiu complet sincer, s-a atârnat de un fir în ultimii ani. Modul în care forțele de securitate ale lui Putin îi obligă pe cetățenii ucraineni să participe la această farsă, folosind amenințări, forță și impunitate, pur și simplu nu poate fi ignorat de țările civilizate.

Al patrulea motiv se referă la falsificarea elementară a rezultatelor finale ale alegerilor. Se întâmplă în Federația Rusă de mulți ani și, din păcate, nimeni din lume nu i-a acordat atenția cuvenită. Rezultatul, după cum vedem acum, este dezastruos. Putin a devenit inspirația ideologică pentru toți dictatorii moderni care folosesc scheme similare. Recunoscând acțiunile sale ca fiind legale, lumea va submina și mai mult ordinea globală existentă. Alegerile ca instituție în politica internațională pot muri pur și simplu dacă statele continuă să recunoască țările în care o astfel de tehnică este produsă în mod activ.

Și, în sfârșit, merită să subliniem încă o dată că cel mai important argument în favoarea nerecunoașterii lui Putin ca legitim este că astăzi el este o amenințare reală pentru întreaga lume. Aceasta nu este doar o polemică, ci un fapt dovedit de mult. Nu poate fi numit lider politic. Este un ideolog al imperialismului, pictat în culorile strălucitoare ale nazismului, dezvoltându-se în șovinism. Condițiile preliminare pentru aceasta au fost remarcate de politologi din întreaga lume la începutul anilor 2000, cu toate acestea, ca întotdeauna, nu au fost luate în serios. Orice recunoaștere a puterii ruse de astăzi crește consecințele acesteia în întreaga lume.

Legalizarea lui Putin este o blasfemie inacceptabilă care va întuneca orice regim democratic dacă va decide să facă acest lucru. Amenințarea hibridă, militară și spionajul reprezentate de regimul Putin trebuie învinse la nivel mondial. De aceea, „realegerile” rusești nu au dreptul la recunoaștere internațională.

#Putin #alegeri #recunoaștere

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button