Război în Ucraina

Decizia APCE este un pas către recunoașterea universală a genocidului și pedepsirea făptuitorilor

Joi, 27 aprilie, a avut loc un eveniment incredibil de important pentru lume și poporul ucrainean. Pentru prima dată, cuvântul “genocid” a fost folosit în legătură cu ucrainenii pe arena internațională. Cele mai importante decizii au fost luate la ultima sesiune PACE.

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a recunoscut deportarea și transferul forțat al copiilor ucraineni pe teritoriul Federației Ruse drept genocid. La sesiunea plenară, care a avut loc la Strasbourg, a fost adoptată o rezoluție intitulată “deportările și strămutarea forțată a copiilor ucraineni și a altor civili în Federația rusă sau pe teritoriul ocupat temporar al Ucrainei: crearea condițiilor pentru întoarcerea lor în siguranță, oprirea acestor crime și pedepsirea făptuitorilor.”

Acest document se referă la una dintre cele mai ambițioase probleme care au apărut în timpul războiului din Ucraina. Anume, răpirea viitorului poporului ucrainean-copii. La urma urmei, în acest moment au fost înregistrate oficial doar 19 mii de cazuri, cifra neoficială este mult mai teribilă – aproximativ 744 de mii de copii.

Este important să înțelegem că astfel de acțiuni au început înainte de invazia pe scară largă. Practica exportului ilegal de tineri ucraineni în Federația Rusă din teritoriile ocupate temporar din regiunile Donetsk și Luhansk a început chiar înainte de începerea agresiunii pe scară largă a Federației Ruse. De asemenea, deportarea copiilor din orfelinate și a copiilor cu dizabilități din instituții specializate.
Astfel de acțiuni au fost înregistrate ca semne de genocid în 1948, când a fost publicată Convenția privind Genocidul.

Articolul 2 din acest document prevede că transferul forțat al copiilor de la un grup la altul cu intenția de a distruge, în totalitate sau parțial, un grup național, etnic, rasial sau religios este considerat o crimă de genocid.

Într-un an de război pe scară largă, publicarea acestui document a fost prima recunoaștere a faptului că oamenii din Ucraina au fost victime ale genocidului.

De asemenea, Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei și participanții individuali îndeamnă să pună capăt problemei și să nu lase Barbarii ruși să scape de pedeapsă. Acest lucru se manifestă prin faptul că subliniază necesitatea unei înregistrări, colectări și evaluări atente a dovezilor infracțiunii de genocid, așa cum prevede statutul de la Roma și Convenția privind Genocidul. Adunarea sprijină Investigarea și urmărirea penală a politicii de stat privind strămutarea forțată și deportarea copiilor ucraineni de către Federația Rusă, precum și potențialele acțiuni ale Ucrainei în cadrul Curții Penale Internaționale și al Curții Internaționale de Justiție a Națiunilor Unite.

Franța este implicată activ în acest proces. Merită să ne amintim inițiativa camerei superioare a Senatului francez. Parlamentarii au cerut instituțiilor și țărilor UE să colecteze dovezi ale îndepărtării forțate a copiilor ucraineni în Rusia și să impună sancțiuni oficialilor ruși implicați în aceste crime.

Aceste inițiative sunt rezultatul muncii extraordinare a poporului ucrainean, care a strigat de când au fost dezvăluite atrocitățile din Bucha, Irpen, Mariupol că acesta nu este doar un conflict asupra anumitor teritorii. Ucraina luptă pentru independență și viața cetățenilor săi încă din prima zi. Și comunitatea mondială a realizat în cele din urmă că poporul ucrainean trebuie să fie sprijinit în fiecare aspect al războiului. Inclusiv ajutând la aducerea în fața justiției a fiecărui soldat rus, propagandist, aliați ai agresorului și, cel mai important, un dictator nebun care a decis să distrugă o țară întreagă din cauza propriilor sale fantezii bolnave. Singurul lucru pe care acest nebun nu l-a luat în considerare a fost că va fi învins și dezonorat pentru totdeauna.

#PACE #UE #genocid

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button