Politică

Deputatul PAS Oazu Nantoi a primit Ordinul pentru Merit, oferit de Vladimir Zelenski

Deputatul PAS Oazu Nantoi și-a primit Ordinul pentru Merit, gradul III, care i-a fost conferit de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. Distincția de stat i-a fost înmânată de ministrul Afacerilor Externe de la Kiev, Dmytro Kuleba, care se află într-o vizită la Chișinău, transmite sursa

Ceremonia de decernare a Ordinului pentru Merit, gradul III, a avut loc în incinta Ministerul Afacerilor Externe. „Pentru dragostea dvs. pentru Ucraina”, i-a spus Dmytro Kuleba lui Oazu Nantoi, în timp ce-i înmâna distincția.

În cadrul unor declarații de presă pentru NM, Oazu Nantoi, care s-a născut în Ucraina, a declarat că a fost apreciat pentru solidaritatea pe care o are față de poporul ucrainean, dar și pentru promovarea culturii și tradițiilor din țara vecină.

Acum noi lucrăm, dorim să ajutăm copiii refugiați din Ucraina să-și continuie studiile în limba ucraineană, să-i asigurăm cu manuale. Deci, pe de o parte nu am făcut nimic deosebit, dar probabil, poziția mea a fost apreciată. (…) Pot să vă spun că mie îmi aparține expresia că „Cu limba mea spurcată, o să mor nedecorat de nici un președinte”, dar iată că la Kiev s-a găsit unul”, a adăugat parlamentarul.

**

Precizăm că, în septembrie 2023, președintele Ucrainei a apreciat cu distincții de stat 137 de oficiali din SUA, Uniunea Europeană, NATO și Republica Moldova. Potrivit decretului semnat de Vladimir Zelenski, cele 137 de persoane publice au fost decorate pentru contribuția personală și semnificativă adusă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și pentru popularizarea statului ucrainean în lume.

Oficialii din țara noastră care au fost decorați de Vladimir Zelenski sunt președintele Parlamentului Igor Grosu, căruia i-a fost conferit Ordinul Prințului Iaroslav cel Înțelept, gradul II, și deputatul PAS Oazu Nantoi, care a fost apreciat cu Ordinul pentru Merite, gradul III.

#Nantoi #ordin #Zelenski

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button