InternaţionalPolitică

„Dictaturile nu durează pentru totdeauna. Și dictatori”. Boris Nadejdin a făcut o declarație după ce a depus semnături pentru nominalizarea prezidențială la Comisia Electorală Centrală

Politicianul Boris Nadejdin a făcut o declarație despre democrație și dictatură după ce a înaintat Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse semnăturile necesare pentru înregistrarea ca candidat la președinție, transmite sursa.

„Mulți cetățeni din Rusia și din alte țări în care regimul pretinde doar a fi democrație sunt înclinați să-și piardă încrederea în schimbarea democratică. Încerc deja să le redau speranța”, a scris Nadejdin într-o intrare pe un canal de telegram intitulat „Dictaturile nu durează pentru totdeauna. Și dictatori”.

Ca exemplu, Nadejdin l-a citat pe dictatorul filipinez Ferdinand Marcos, care, după cum spune politicianul, a încercat să-și păstreze puterea în 1986 „folosind frauda în alegeri”. „Cu toate acestea, candidatura lui [Corazon] Aquino a fost susținută de armată și de Biserica Catolică. A avut loc „Revoluția galbenă”, în urma căreia Aquino a devenit prima femeie președinte a Filipinelor”, a spus Nadejdin.

După victoria lui Aquino, a subliniat Nadejdin, „a început o perioadă de democratizare în Filipine”. „A fost introdus un sistem de control și echilibru. Deținuții politici au fost eliberați. Reforma legislativă a fost realizată. Codul Familiei a fost chiar schimbat pentru a obține drepturi egale pentru bărbați și femei”, a enumerat Nadejdin.

La sfârșitul intrării sale, el a adăugat: „Și continuăm să luptăm”.

Boris Nadejdin este singurul politician opus războiului care plănuiește să participe la alegerile prezidențiale din Federația Rusă. Sursele lui Meduza susțin că Kremlinul nu este pregătit să permită Comisiei Electorale Centrale din Rusia să înregistreze în alegeri politicieni cu o poziție împotriva războiului.

În 2022, fiul dictatorului Ferdinand Marcos, Ferdinand Marcos Jr., care l-a înlocuit pe Rodrigo Duterte în această funcție, a devenit noul președinte al Filipinelor.

#Nadejdin #dictatori #CEC

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button