Internaţional

Dmitri Medvedev a avertizat că un succes al contraofensivei ucrainene ar putea duce la utilizarea armamentului nuclear

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, a avertizat că un succes al contraofensivei ucrainene ar putea duce la utilizarea armamentului nuclear, de către Rusia, potrivit sursei.

Medvedev, care este vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, un organism prezidat de președintele Vladimir Putin, a declarat într-un mesaj pe conturile sale oficiale de pe rețelele de socializare că Rusia ar fi forțată să recurgă la arme nucleare într-un astfel de scenariu.

„Imaginați-vă dacă ofensiva…, susținută de NATO, ar fi un succes și ne-ar smulge o parte din pământ, atunci am fi forțați să folosim o armă nucleară conform regulilor unui decret al președintelui Rusiei. Pur și simplu nu ar exista altă opțiune. Așa că dușmanii noștri ar trebui să se roage pentru (succesul) războinicilor noștri. Ei se asigură că un incendiu nuclear global nu este aprins”, a spus el.

Medvedev, care s-a prezentat drept una dintre vocile cele mai dure ale Moscovei, pare să se refere la o parte din doctrina nucleară a Rusiei, care stabilește că armele nucleare pot fi folosite ca răspuns la agresiunea împotriva Rusiei efectuată cu arme convenționale care amenință existența statul rus.

Ucraina a declanșat cu două luni în urmă o contraofensivă prin care încearcă să recâștige teritoriul pe care Rusia l-a anexat unilateral în timpul războiului și a declarat că face parte din propriul teritoriu, o mișcare condamnată de Kiev și o mare parte din Occident.

#Rusia #Ucraina #contraofensivă

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button