Necategorizat

Dorin Recean: Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024, ba din contra l-a crescut

Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024, dar, din contra – l-a crescut.

Dorin Recean: Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024Imagine simbol
Asigurarea vine din partea prim-ministrului Dorin Recean și a fost făcută pe 10 februarie, urmare a criticilor apărute în spațiul public, potrivit cărora autoritățile au redus bugetul național, în special în domenii cheie precum educația, transmite sursa.

„Am observat mai multă lume care dezinformează. Guvernul nu a redus bugetul pentru anul 2024. Ba din contra – l-a crescut. Investim mai mult în copiii noștri, în educație. Am crescut salariile la învățători, investim mai mult în medicină. Am crescut salariile la medici. Guvernul construiește Moldova sănătoasă, alocând mai mulți bani în reconstrucția spitalelor raionale. Guvernul construiește mai multe drumuri, mai multe apeducte, mai multe sisteme de canalizare, dar și mai multe poduri. (…) Deci, Guvernul construiește Moldova Europeană”, a declarat Recean.

Potrivit proiectului legii bugetului de stat pentru anul 2024, aprobat în lectura a doua de Parlament, veniturile bugetului de stat vor constitui 66 632,0 mii. lei, adică cu 1,3% mai mult decât suma rectificată pentru 2023. Autoritățile declarau că majorarea va fi susținută, în primul rând, de restabilirea economică, precum și de impactul unor măsuri fiscale și vamale și de administrare mai bună a veniturilor. În același timp, cheltuielile bugetului de stat au fost aprobe în sumă de 82 222,0 mii. lei, cu 2,2% mai puțin decât în anul 2023.

#Dorin_Receanu #Guvern

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button