Politică

Dorin Recean la întâlnirea cu ambasadorii: ,,Vreau să vă îndemn pe fiecare să promovăm produsele moldovenești, să facilităm accesul producătorilor noștri pe piețele externe”

Promovarea imaginii țării în capitalele lumii și integrarea europeană a Republicii Moldova au constituit principalele teme de discuție în dialogul prim-ministrului Dorin Recean cu diplomații reuniți la Chișinău. Șeful Guvernului a accentuat rolul ambasadorilor și al echipei MAEIE în promovarea imaginii țării noastre peste hotare, transmite sursa.

În același timp, Dorin Recean s-a referit la necesitatea de a crește randamentul diplomației economice și de a fortifica capacitățile consulare, astfel încât să se livreze cetățenilor din diaspora servicii publice calitative, se arată într-un comunicat emis de Executiv.

„Pe plan intern, ne concentrăm eforturile pe dezvoltarea economică, iar pe plan extern – obiectivul principal îl reprezintă integrarea europeană. Vreau să vă îndemn pe fiecare să promovăm produsele moldovenești, să facilităm accesul producătorilor noștri pe piețele externe, să intensificăm comerțul cu țările lumii, dar să și atragem investitori străini în țara noastră. Republica Moldova avansează în multe domenii, iar astăzi ne putem mândri cu industrii mature prin care împărtășim experiență și know-how”, a spus premierul Dorin Recean.

Totodată, a fost subliniată importanța promovării obiectivului de aderare la Uniunea Europeană și consolidarea cooperării cu statele membre ale UE în domeniul politic, comercial-economic și al securității.

Mai mult, ambasadorii au fost încurajați să promoveze activ Republica Moldova în calitate de destinație atractivă pentru investitorii străini.

„Reuniunea Diplomației 2023 a constituit o excelentă oportunitate pentru a evalua progresele noastre în acest an, dar și pentru a identifica aspectele ce necesită îmbunătățiri în perioada imediat următoare.

Suntem determinați să utilizăm fiecare oportunitate pentru a sublinia capacitățile țării noastre, cu scopul de a atrage investiții și de a asigura un viitor mai prosper pentru întreaga populație a Republicii Moldova. Acest viitor, fără îndoială, va fi în cadrul Uniunii Europene”, a menționat ministrul de externe Nicu Popescu.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a organizat la Chișinău în perioada 16 – 17 august 2023, reuniunea ambasadorilor Republicii Moldova.

Evenimentul are drept scop examinarea chestiunilor legate de realizarea politicii externe a Republicii Moldova și stabilirea unor noi sarcini şi priorități pe termen scurt și mediu, aprecierea activității misiunilor diplomatice şi sporirii eficienței acestora. În cadrul reuniunii vor fi examinate chestiuni legate de evoluția relațiilor internaționale din ultima perioadă, inclusiv progresul Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană.

O prioritate la ordinea zilei o constituie şi problemele cu care se confruntă diaspora, modalitățile de a oferi protecție socială cetățenilor moldoveni aflați peste hotare.

#Dorin_Recean #diplomați #ședință

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button